Ga naar content

Brandstichting - Braunstraat - Zwolle

In Zwolle werd in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli aan de Braunstraat een bedrijfspand in de brand gestoken. We hebben beelden van de verdachte. Wie weet wie dit is?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op zaterdag 16 juli rond 00:55 uur woedde er op een bedrijventerrein in Zwolle een enorme brand. Er lijkt bij de brand een gasfles die in het pand stond te zijn geëxplodeerd, want de brokstukken werden tot op 70 meter afstand teruggevonden. Gelukkig was er in het pand op het industrieterrein niemand aanwezig. Het pand raakte flink beschadigd en de schade is enorm.

Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van brandstichting

Op camerabeelden is te zien dat er een auto langs komt rijden, vermoedelijk gaat het om een Skoda Fabia. Dan verschijnt een persoon die doelbewust op het pand afloopt. Deze persoon pakt iets uit een plastictas en rommelt wat bij het pand. Niet veel later laaien de vlammen op.

De auto is inmiddels gekeerd en rijdt langzaam terug zodat de brandstichter in kan stappen. De man werkte dus niet alleen, er zat nog minimaal één andere persoon in de auto.

Wie helpt ons deze brandstichting op te lossen? We kunnen uw hulp bij dit onderzoek goed gebruiken: 

  • Wie weet wie de bestuurder is van de auto, vermoedelijk een Skoda Fabia?
  • Wie kent de man die doelbewust op het pand af liep en de brand stichtte?

Dan horen we graag van u. Dat kan uiteraard ook altijd anoniem.

Heeft u een vermoeden uit welke hoek dit kan komen? Misschien is er wel over deze brandstichting gepraat. Neem dan ook contact met ons op. We gaan nooit zomaar over tot aanhouding, daar gaat eerst gedegen onderzoek aan vooraf.

Geef je informatie door, hoe klein het ook lijkt. Bel gratis met de opsporingstiplijn via 0800 6070 of geef je informatie door via het tipformulier. Melden kan uiteraard ook altijd anoniem via Meld Misdaad Anoniem (M). M is geen politie en geeft jouw informatie pas door als je anonimiteit 100% gewaarborgd kan worden. 

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=nR5xPUmb1tM

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening