Ga naar content

Schietincident - Van den Tempelstraat - Dordrecht

Onbekenden hebben in de nacht van 15 op 16 oktober op de Van den Tempelstraat in Dordrecht de 36-jarige Remsley Eisden uit Dordrecht doodgeschoten. Het slachtoffer zat daar in een geparkeerde personenauto toen hij onder vuur werd genomen. Hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen. De dader(s) gingen ervandoor.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Op dinsdagavond 18 oktober zijn in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden getoond die gelinkt kunnen worden aan de zaak. Daarnaast heeft het onderzoeksteam nogmaals dringend een oproep gedaan aan getuigen om informatie of beelden van deze regelrechte liquidatie te delen met de politie. 

Vanuit het onderzoek is inmiddels meer bekend over het signalement van een verdachte en de vluchtroute. 

Kenmerken verdachte en vluchtroute

Het gaat om een man van circa 1.70 meter lang en met een normaal postuur. Hij droeg zwarte kleding en had een capuchon over het hoofd.

En er is er een getuige geweest die heeft gezien dat die man na het schieten in de Van den Tempelstraat het 1e steegje in is geslagen in de richting van de Savornin Lohmanweg.

Getuige op scooter 

In de uitzending van Bureau Rijnmond van 27 oktober hebben wij nogmaals aandacht gevraagd voor de zaak. Het onderzoeksteam kan nog steeds alle hulp van getuigen goed gebruiken. In de uitzending stonden wij ook stil bij een specifieke getuige, namelijk een persoon die op een scooter voorbij rijdt op de plaats van de schietpartij. 

  • Donkere scooter, vermoedelijk gele kentekenplaat.
  • Gezien de snelheid van de scooter vermoedelijk bromfiets is en geen snorfiets
  •  Bestuurder ook donker gekleed en draagt vermoedelijk een helm. Hij rijdt over de Thorbeckeweg langs de Van den Tempelstraat (PD) en slaat rechtsaf de Savornin Lohmanweg op. Rijdt vervolgens over de kruising van de Zuidendijk verder over de Abel Tasmanstraat.

Update 8 november 2022 

In de uitzending van Opsporing Verzocht is op 8 november opnieuw stil gestaan bij de dood van Remsley Eisden. Het onderzoek is nog volop bezig, en op basis van de getuigen die we hebben gesproken en camerabeelden die zijn bekeken heeft het onderzoeksteam een hoop nieuwe informatie. Omdat wij die informatie graag nog beter willen begrijpen zijn er ook nieuwe vragen voor het publiek. 

Schutter ‘verdween’

Remsley zat op het fatale moment in zijn geparkeerde auto aan de Van den Tempelstraat. Toen de schutter er te voet vandoor snelde, in de richting van de De Savornin Lohmanweg, rende een getuige achter hem aan.
Deze getuige vertelt dat hij de schutter niet heeft zien oversteken en dat er ook geen vluchtauto te zien was. Bewakingsbeelden die de politie heeft onderzocht, lijken te bevestigen dat de schutter plotseling ‘verdween’.

Vertel wat u weet

De man kan op een nog onbekende manier zijn weggekomen. Ook bestaat de mogelijkheid dat de vluchtende schutter een huis of flatgebouw in is gegaan in de directe omgeving. Mogelijk woont hij daar, kreeg hij er hulp of wist hij zich op een andere manier te verstoppen. Het gaat om het blok Ruys de Beerenbrouckweg, De Savornin Lohmanweg en Nolensweg.
Weet of vermoedt u waar de schutter zich schuilhield of waar hij mogelijk woont, neem alstublieft contact op met de politie. Dat kan natuurlijk anoniem.

Mogelijke aanleiding

Er zou een langlopend conflict spelen tussen twee groepen in Dordrecht die zich met criminele activiteiten bezighouden. Daarvan zou Remsley Eisden het slachtoffer kunnen zijn geworden. De politie weet nog niet of daarin de toedracht ligt of dat het motief in een andere hoek gezocht moet worden.
Het onderzoeksteam komt heel graag in contact met een ieder die iets weet over de liquidatie van Remsley Eisden, over een mogelijk motief en/of over het conflict tussen de twee groepen.

Omschrijving

Het schietincident, waarbij meerdere schoten waren gelost, vond rond 00.30 uur plaats. Agenten en  ambulancepersoneel waren er snel bij, maar hulp mocht niet meer baten.  De politie startte direct een buurt- en forensisch onderzoek en nam meerdere kogelhulzen in beslag. Een team van 20 rechercheurs zet het onderzoek voort.

Getuigen en beelden zijn welkom
Het rechercheteam kan de hulp van getuigen goed gebruiken en ook beelden zijn zeer welkom. Heeft u het schietincident zien gebeuren of heeft u ervoor of daarna iets gezien dat helpt in het onderzoek? Of heeft u beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera, dashcam of bewakingscamera? Alle informatie is zeer welkom. U kunt bellen naar 0900-8844 en vragen naar TGO-team 1. Of vul onderstaand tipformulier in.

Vragen

  • Wie heeft iets gezien van het schieten en/of van de dader?
  • Wie weet meer over de route die de schutter vanaf de Savornin Lohmanweg is gevlucht?
  • Heeft u camerabeelden?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=jFG7-Wmrk90

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=SFAyXxA-Le8

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening