Ga naar content

Bankhelpdeskfraude - Nieuwstraat - Den Bosch

We hebben weer een nieuwe waarschuwing rond bankmedewerkerfraude. Een mevrouw uit Den Dungen werd gebeld door een oplichter die zich voordeed als een bestaande ICT-medewerker van de Rabobank.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Hij vertelde dat de 70-jarige mevrouw alleen maar even het programma Anydesk hoefde te installeren, om daarmee te voorkomen dat haar rekening leeg werd geplunderd. Echter: met het programma kon hij haar computer overnemen, vervolgens haar daglimiet verhogen en geld van haar spaarrekening overboeken naar haar lopende rekening. Dezelfde avond nog werd haar bankpas opgehaald en bij een geldautomaat aan de Nieuwstraat in 's-Hertogenbosch werd haar rekening alsnog voor bijna 5.000 euro geplunderd door deze man.

Vragen

Wie herkent de jongeman, die hier voor bijna 5.000 euro pint met een pas die niet van hem is? Hij heeft een donkere krullenbos en draagt een Stone Island jas.

#HELPMEE!
Geef je informatie door via de opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem naar 0800-7000. Online tippen kan ook, hier op onze website.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=C4_QCnZQtnw

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=FCMJ2cg4KHM

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening