Ga naar content

Schietincident - Hof van Holland - Zwijndrecht

De politie is dringend op zoek naar de 49-jarige Minh Nghia Vuong. Hij wordt verdacht van het doodschieten van een 66-jarige vrouw op zaterdag 21 januari in Zwijndrecht, en het neerschieten van haar 38-jarige dochter.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Vuong wordt er van verdacht dat hij zaterdagmiddag 21 januari rond 13:45 uur de twee vrouwen onder vuur nam bij winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. Hij wist te ontkomen.

Signalement

De verdachte is 1.70 lang, heeft een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam ‘Lucky’.

Vluchtauto

De auto waarmee hij na het schietincident is gevlucht, is in de nacht van 22 op 23 januari aangetroffen op de Veldslahof in Zwijndrecht. Dit voertuig is veiliggesteld en wordt onderzocht. Ook de Skoda Octavia en een zwarte Seat Ibiza waarin de verdachte vermoedelijk reed zijn aangetroffen en inmiddels in beslag genomen voor onderzoek.

Minh Nghia Vuong is vlucht- en vuurwapengevaarlijk. Heeft u informatie over zijn verblijfplaats, bel dan de gratis opsporingstiplijn op nummer 0800-6070, of bel anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook bellen met Team Criminele Inlichtingen op 088 - 661 77 34.

Ziet u Vuong? Benader hem niet zelf, maar bel dan direct 112.

Lees hier verder: https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/21/vrouw-overlijdt-na-schietpartij-bij-winkelcentrum-zwijndrecht.html

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening