Ga naar content

Steekincident – Venne – Winschoten

We zijn op zoek naar getuigen die mogelijk foto- of videobeelden hebben gemaakt van het steekincident, dat op donderdag 6 juli rond 14:00 uur plaatsvond aan de Venne in Winschoten. Jouw informatie kan van onschatbare waarde zijn bij het oplossen van deze zaak.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op donderdagmiddag 6 juli rond 14:00 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een vechtpartij op een terras aan de Venne. Getuigen zagen meerdere mannen uit twee auto’s stappen waarna zij in conflict raken met mensen op het terras. Bij deze vechtpartij werd het slachtoffer, een 29-jarige man uit Winschoten, gestoken. Hierna renden de mannen terug naar hun auto’s en reden weg in de richting van de Liefkensstraat. Het slachtoffer meldde zich even later gewond in het ziekenhuis. De politie heeft sporenonderzoek gedaan op de locatie van het incident. De recherche doet onderzoek naar dit steekincident.

Aanhouding 58-jarige man
De Duitse politie heeft woensdagmiddag 19 juli een verdachte aangehouden vanwege betrokkenheid bij twee incidenten in Winschoten op donderdag 6 juli. De aanhouding van deze 58-jarige man uit Winschoten vond plaats op het vliegveld Düsseldorf. De verdachte zal overgeleverd worden aan Nederland. Dit kan enige tijd in beslag nemen.

Beelden van steekincident aan de Venne
Zodra de 58-jarige verdachte in Nederland is, zal hij worden verhoord. Het onderzoek naar de incidenten is in volle gang. We zijn specifiek op zoek naar beelden van de vechtpartij en het steekincident aan de Venne, rond 14:00 uur ’s middags. Was jij in de buurt van de Venne op die bewuste middag?  En heb je foto’s of videopnames gemaakt? Help ons dan bij het onderzoek.


Tips of informatie?
Jouw informatie kan van onschatbare waarde zijn bij het oplossen van deze zaak. Deel deze met ons. Dat kan door te bellen met 0800-6070. Wil je de informatie liever anoniem delen, dan kan dat via 0800-7000 of het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Bel met Team Criminele Inlichtingen via  088 - 661 77 34.

Tips, foto’s en video’s kun je ook meteen delen via onderstaand tipformulier.

Update 22-11: aanhouding verdachte

Op zondag 19 november is op Schiphol een 19-jarige man uit Winschoten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident aan De Venne in Winschoten op 6 juli 2023. De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij zit dus niet meer vast, maar is nog wel verdachte in dit onderzoek. In het onderzoek naar een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en de Papierbaan op 6 juli in Winschoten zijn inmiddels meerdere aanhoudingen verricht. Dit is een onderzoek van de districtsrecherche Groningen.