Ga naar content

Vuurwapengebruik - Marktplein - Winschoten

Met een vuurwapen proberen twee jonge verdachten op donderdag 13 juli rond 06:10 uur een pand aan het Marktplein in Winschoten te beschieten. Het lukt ze niet om het wapen af te vuren en het tweetal loopt weg met het vuurwapen richting het kermisterrein. Ben jij dit? Meld je dan bij de politie. Of weet jij wie dit zijn? Ook dan komen we graag met je in contact.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

UPDATE 26 september
De politie heeft op 26 september extra beelden gedeeld van het incident aan het Marktplein. Eerder al deelden we beelden, waarop te zien was dat de verdachten probeerden om op een horecagelegenheid te schieten, maar dat lijkt te mislukken. Er zijn nu nieuwe beelden waarop je ziet dat beide verdachten op weg zijn naar het Marktplein.

Lichtblauwe Fiat Punto
Daarnaast hebben we beelden van een lichtblauwe Fiat Punto, die mogelijk betrokken is geweest bij het incident. Op 10 juli werd precies zo’n Punto ook gezien bij schietincidenten in Oude Pekela. Weet je meer over dit voertuig? Of herken je het wapen dat de verdachten hebben gebruikt? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0800-6070.

Speciaal rechercheteam
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt of er een verband is tussen dit incident in Winschoten en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. 

 

 

Omschrijving

Er zijn duidelijke beelden van de twee verdachten, die gefilmd worden terwijl ze het vuurwapen op een pand aan het Marktplein richten. We delen daarbij het volgende signalement van de twee verdachten:

Verdachte 1:

  • Jonge jongen
  • Zwarte trainingsbroek en zwarte jas 
  • Lichte muts met daarover de capuchon van zijn jas
  • Opvallend grote schoenmaat

Verdachte 2:

  • Jonge jongen
  • Grijze spijkerbroek
  • Zwarte jas
  • Zwarte schoenen
  • Zwarte pet en zwarte bivakmuts of doek voor het hoofd

Dit incident maakt mogelijk deel uit van een reeks geweldsincidenten die sinds begin juli plaats hebben gevonden in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. 

Meld je bij de politie of deel informatie

We zijn op zoek naar deze twee verdachten en vragen iedereen die informatie heeft om contact met ons op te nemen via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

Team Criminele inlichtingen

Om anoniem informatie te delen met de politie kunt u voor deze zaak ook contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen van de poiltie. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. Bel met Team Criminele Inlichtingen via  088 - 661 77 34

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=55xW7JPcw1I

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening