Ga naar content

Explosie - Elderveldplein - Arnhem

In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juni ontstaken twee mannen rond 3.45 uur twee explosieven bij het winkelcentrum van het Elderveldplein in Arnhem. De explosieven zorgden voor flinke schade aan winkelpanden. Een nacht eerder lieten twee mannen ook explosieven achter in hetzelfde winkelcentrum, die gingen niet af.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Of de aangetroffen pakketjes verband houden met de explosies, maakt vanzelfsprekend onderdeel uit van het politieonderzoek. Wat we inmiddels weten is dat ook de verdachte pakketjes een inhoud hadden waarmee je een explosie zou kunnen veroorzaken. Dat gebeurde niet. Eén nacht later dus wel, op twee plekken. Beide nachten is er gelukkig niemand gewond geraakt.

Bij één horecagelegenheid waar een explosie plaatsvond, werd eerder al een verdacht pakketje gevonden. Bij de andere horecagelegenheid niet.

Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat het beide nachten om dezelfde verdachten gaat. De gezichten van de twee personen zijn helaas bedekt, maar wellicht zijn ze te herkennen aan hun bewegingen of aan hun schoenen.

In de nacht van 7 op 8 juni kwamen de verdachten driemaal naar het winkelcentrum. Rond 3.15 uur waren ze zo’n vijf minuten in de weer met de explosieven en het ontstekingsdraad, waarna ze weer vertrokken. Rond 3.45 uur verschenen ze weer, waarna ze de explosieven weer meenamen en verdwenen. Tenslotte lieten ze rond 5.45 uur de explosieven achter in het winkelcentrum, zonder ze te ontsteken.

In de nacht van 8 op 9 juni kwamen rond 3.45 uur twee mannen in donkere kleding naar het winkelcentrum Elderhof en ontstaken daar twee explosieven, die zij tegen de gevels van horecazaken hadden geplaatst. De explosies zorgden voor flinke schade aan de panden, gelukkig raakte er niemand gewond.

Uiteraard is het onderzoeksteam in gesprek met gedupeerden en betrokkenen, maar vooralsnog is onduidelijk wat de aanleiding van deze acties is. We houden daarom alle scenario’s open.

 

 

Vragen

 

  • Wie herkent de mannen op de beelden?
  • Indien je meer weet over wat een mogelijke aanleiding kan zijn voor deze acties, neem dan contact op. Dat kan ook anoniem via Meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000 (gratis).
  • Woon of reed je in de omgeving en beschik je over camerabeelden waarop iets te zien is dat met deze zaak te maken kan hebben? Laat het weten!

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=1MhfS9wFlHQ

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=N6G3wu2Nzvw

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening