Ga naar content

Explosie - Gasthuisring - Tilburg

Bij een coffeeshop aan de Gasthuisring in Tilburg vindt zaterdag 18 februari vroeg in de ochtend een explosie plaats, veroorzaakt door het aansteken van een brandbare vloeistof.. Het is de tweede ‘aanslag’ in korte tijd. Eind oktober 2022 gooit een nog onbekende man een handgranaat op straat die echter niet afgaat.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Meerdere getuigen melden zaterdag 18 februari jl. rond 04.00 uur een explosie nabij de coffeeshop.  Net voor de knal en een enorme lichtflits gooit een persoon in donkere kleding en een capuchon op iets brandends naar de zaak. Een fietser rijdt daar kort voor de explosie nog voorbij maar kruipt wellicht door het oog van de naald.  De dader rent vervolgens weg in de richting van de Jan Heijnsstraat. Na de knal ontstaat op straat een kleine brand. Een omstander grijpt snel in en blust dit. Er raakt niemand gewond.  De dader staat op beeld.  

In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 oktober 2022 rond 01.15 uur gooit een man nabij dezelfde coffeeshop een scherpe handgranaat op straat. Het gevaarlijke explosief gaat echter niet af omdat een stuk tape de ontsteking blokkeert. Het vrijgeven van de beelden met daarop de dader heeft nog niet geleid tot een identificatie.

Vragen

1) Wie herkent de dader?

2) Wie heeft er informatie over het eventuele motief van de dader?

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=VB_En3DoJFk

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=x-nMdouIJmk

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening