Direct naar de inhoud

Berovingen - F35 - Enschede

Op zondagavond 16 april waren er twee berovingen in Enschede, één bij de fietstunnel onder de A35 en één op de fietssnelweg F35 ter hoogte van de Meteorenstraat. We hebben sterke vermoedens dat het hier gaat om dezelfde daders. In beide gevallen werden de berovingen namelijk gepleegd door mannen die bivakmutsen droegen en vuurwapens bij zich hadden. Wie heeft er meer informatie?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Bij de eerste beroving, rond 22:30 uur bij de fietstunnel onder de A35, werd een man van 26 jaar tegengehouden door twee mannen.  De eerste beroving was rond 22.30 uur bij de fietstunnel onder de A35. Nadat een 26-jarige man uit de tunnel kwam en omhoog fietste, werd hij tegengehouden door twee mannen. Eén van de mannen bedreigde hem met een vuurwapen. Het slachtoffer moest alles afgeven wat hij bij zich had. Hij gaf zijn portemonnee en telefoon en mocht daarna doorfietsen. De daders renden vervolgens weg in de richting van de wijk Ruwenbos.

Bij de tweede beroving, rond 23:45 uur op de F35 ter hoogte van de Meteorenstraat, werd een man van 36 jaar gedwongen te stoppen omdat er twee mannen met bivakmutsen en een vuurwapen op het fietspad stonden. Het slachtoffer gaf zijn telefoon af en fietste door. De daders renden weg in de richting van het huizenblok aan de Meteorenstraat. Ze zijn aan de Westkant langs het blok gerend, via de Poolsterstraat.

Bij de eerste beroving is een zwarte IPhone 13 met transparant hoesje en een leren zwarte portemonnee waarbij je de pasjes kunt uitschuiven gestolen. We weten het merk niet exact, maar het begint met de letter Z. Het is mogelijk dat de gestolen spullen ergens zijn achtergelaten of weggegooid. Bij de tweede beroving is een telefoon gestolen, maar deze is de volgende dag teruggevonden bij het spoor van de F35.

Verdachte 1 is ongeveer:

- 1.85m lang

- hij heeft een slank postuur

- hij droeg donkere kleding en een bivakmuts

- hij sprak Nederlands, maar wel met een buitenlands accent

Van verdachte 2 is wat minder bekend:

- wel weten we dat hij wat kleiner is dan de andere man, ongeveer 1.70m.

- ook hij droeg donkere kleding en een bivakmuts.

Heb je informatie over deze twee mannen die betrokken waren bij de berovingen? Of heb je iets gezien die zondagavond 16 april op één van de fietspaden? Neem dan contact op!

Vragen

Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Procesnummers: 2023167487, 2023174797

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=OZeFP1XwntM

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening