Ga naar content

Wie heeft er meer informatie over de twee snelkraken op juweliers in Ermelo en Zwolle?

Op woensdag 26 oktober 2022 was er een snelkraak op een juwelier aan de Stationsstraat in Ermelo. Twee mannen wisten binnen te komen door met een krik het rolluik te ontwrichten. Eenmaal binnen sloegen ze met een hamer bijna alle vitrines kapot. Daarna pakten ze zoveel mogelijk sieraden en stopten deze in grote witte tassen. We vermoeden dat het om dezelfde daders gaat die ook verantwoordelijk zijn voor een snelkraak in Zwolle op donderdag 1 september 2022.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

We vermoeden dat de daders op 14 oktober een voorverkenning hebben gedaan in Ermelo. Daarom heeft iedereen die tussen 14 oktober en 26 oktober in Ermelo was op dinsdag 30 mei een SMS gekregen. In het berichtje werd aandacht gevraagd voor de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 30 mei waarin de beelden van de verdachten worden getoond.

Link snelkraak Zwolle en Ermelo
We hebben in eerdere uitzendingen van Plaats Delict en Opsporing Verzocht al aandacht gevraagd voor de snelkraak in Zwolle. Op donderdag 1 september 2022 wisten twee mannen binnen te dringen bij een juwelier aan de Melkmarkt en meerdere sieraden te stelen. Het onderzoeksteam heeft informatie binnengekregen waardoor het vermoeden bestaat dat dezelfde daders ook verantwoordelijk zijn voor de snelkraak in Ermelo een ruime maand later. In de uitzending van Opsporing Verzocht werden de beelden van beiden snelkraken getoond.  

Snelkraak Ermelo 
Het duo dat in Ermelo toesloeg, beschikte na 26 oktober over tientallen, veel gouden sieraden. Mogelijk hebben de daders geprobeerd die te verkopen. Ook kan het zijn dat ze ergens een opslaglocatie hebben voor hun ‘big bags’ en de sieraden. Heeft u daar meer informatie over? Neem alstublieft contact op. 

Al zijn de gezichten van de daders niet te zien, misschien herkent iemand hen misschien aan hun postuur, kleding of manier van bewegen. Die bewuste nacht in Ermelo reed het tweetal in een donkerkleurige Audi. Ook als u daarover mogelijk meer weet, horen we graag van u! 

Contact opnemen
Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie - en dus geen onderdeel van de politie - die niet naar uw gegevens vraagt en uw telefoonnummer niet kan zien. Alleen als uw informatie niet naar u te herleiden valt, wordt uw tip doorgegeven aan de politie, zonder dat uw gegevens ooit bekend worden. 

Procesnummers: 
2022495705 Ermelo 
2022401947 Zwolle

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=PhksbXKDnWc

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: