Ga naar content

Wie bracht Fokko Werkman uit Haule om het leven?

Na een drukke zaterdagnacht sluit kastelein Fokko Werkman in de vroege zondagochtend van 12 oktober 2003 rond 5.00 uur de deuren van dorpscafé de Turfsteker aan de Dorpsstraat in Haule. Diezelfde dag wordt zijn lichaam in het woongedeelte van het pand aangetroffen. Hij blijkt om het leven te zijn gebracht.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De familie weet na al die jaren niet wie er verantwoordelijk is voor de dood op Fokko en wat het motief is voor zijn dood. De politie blijft aandacht vragen voor de zaak in de hoop dat mensen mee (blijven) denken en bijdragen aan het onderzoek, zodat de familie antwoord kan krijgen hun vragen.

Onderzoek
Nadat Fokko is gevonden start de recherche een onderzoek in de vorm van een Team Grootschalige Opsporing (TGO).  De politie houdt in die periode een aantal personen aan, maar hun betrokkenheid bij de dood van Fokko is niet gebleken. Het onderzoek wordt via diverse TV-programma’s onder de loep genomen, onder anderen Peter R. de Vries en John van den Heuvel vragen aandacht voor de zaak. Helaas leidt het niet tot het achterhalen van een verdachte.

Sporen
De woning van Fokko Werkman bevond zich aan de achterzijde van de kroeg. Uit een ingeslagen raampje bij de achterdeur blijkt dat Fokko zeer waarschijnlijk onaangekondigd bezoek heeft gekregen. Daarnaast is een portemonnee verdwenen met daarin 500 euro. Uit het onderzoek naar de doodsoorzaak komt naar voren dat Fokko op zijn hoofd is geslagen.

Wie is er kort voor Fokko's dood bij de woning geweest?
Een ander belangrijk spoor is een gerookte (shag)sigaret die wordt gevonden in de woning. Op die peuk is DNA aangetroffen. Dit DNA komt niet overeen met dat van Fokko en is dus van een ander persoon. We vermoeden dan ook dat er kort voor de dood, op vrijdag, zaterdag of die zondag 12 oktober, iemand in de woning van Fokko is geweest. Uit het DNA blijkt dat het gaat om een man. De recherche komt heel graag met deze man in contact, mogelijk heeft hij waardevolle informatie voor ons onderzoek. We willen dan ook graag weten wie degene is die in de woning van Fokko een sigaret heeft gerookt kort voor zijn dood.

Informatie
Bent u degene die kort voor Fokko’s dood bij hem in de woning een (shag)sigaret heeft gerookt? Het gaat dus om een zelfgerolde sigaret, oftewel een ‘shagje’. Kent u iemand die in die tijd shag rookte en die mogelijk in de woning van Fokko kwam, vertel ons dit dan alstublieft.

Heeft u andere informatie die ons iets zou kunnen vertellen over wat er gebeurd is met Fokko Werkman op zondag 12 oktober 2003? Heeft u in de afgelopen jaren iemand horen praten over zijn dood of weet u wie er mogelijk iets mee te maken heeft? Deel dan uw informatie met ons! Ieder klein detail kan van groot belang zijn. Bel met 0900 – 88 44 of met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. U kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier.

Weet dat u ook altijd vertrouwelijk informatie met ons kan delen. Dat kan anoniem via 0800 - 7000, maar ook via het Team Nationale Inlichtingen 088 - 661 77 34. 

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening