Ga naar content

Explosie - Wezellaan - Winschoten

Aan de Wezellaan in Winschoten heeft op woensdagochtend 20 september een explosie plaatsgevonden. Inmiddels zijn er ook beelden van de explosie gepubliceerd.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

De politie heeft op 5 februari beelden gepubliceerd van zowel de explosie op 19 september aan de Feiko Clockstraat als de explosie enkele uren later (20 september) aan de Wezellaan. Op deze beelden zijn twee verdachte personen te zien, die mogelijk betrokken waren bij het veroorzaken van de explosies. We vragen u om de beelden te bekijken. Wellicht herkent u de verdachte of weet u meer van beide incidenten. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand is gaan praten over de explosie(s). 

Weet u wie één van de verdachte personen is? Of heeft u andere informatie die kan bijdragen aan het onderzoek naar de explosies? Neem dan contact met ons op via 0800-6070 of laat hieronder uw tip achter. 

Bekijk de video hieronder voor de beelden. 

Omschrijving

Oorspronkelijk bericht september 2023

Bij de politie kwam woensdagochtend rond 02:35 uur een melding binnen van een explosie bij een woning aan de Wezellaan in Winschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Wel heeft het pand schade opgelopen. Er is nog geen aanhouding verricht.

Onderzoek
De politie is meteen begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de explosie. Er wordt buurtonderzoek verricht en de politie heeft geprobeerd zoveel mogelijk camerabeelden veilig te stellen. Ook is er gesproken met getuigen en betrokkenen.

Tips en camerabeelden
We zijn in dit onderzoek nadrukkelijk op zoek naar zoveel mogelijk tips, informatie en camerabeelden. Woon of werk je in de omgeving van de Wezellaan? En heb je iets gehoord of gezien rondom de explosie? Of heb je beelden van een cameradeurbel, dashcam of een mobiele telefoon? We vragen je dan om zoveel mogelijk beelden bij ons aan te leveren. Wij kijken dan of er bijvoorbeeld verdachte personen en/of voertuigen te zien zijn. Op die manier willen we duidelijk krijgen hoe mogelijke verdachten in de Wezellaan terecht zijn gekomen, hoe het explosief bij de woning is terechtgekomen en hoe de mogelijke verdachten zijn weggegaan. Daarbij ligt onze focus vooral op beelden van tussen middernacht en 03:00 uur. Maar het kan ook zijn dat op beelden van eerder in de avond al iets te zien is van bijvoorbeeld een voorverkenning.

Verband met andere incidenten
We onderzoeken ook of er een verband is met andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Enkele uren voor de explosie in de Wezellaan vond er ook een explosie plaats in Oude Pekela. Daarnaast vonden er de afgelopen dagen explosies plaats in de Langestraat in Winschoten. We houden er rekening mee dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van één of meerdere onderlinge conflicten in het criminele circuit.

Onderzoeksteam
De politie is een zogeheten Team Grootschalige Opsporing gestart om onderzoek te doen naar de geweldsincidenten. Doel is om de verdachten van de incidenten op te sporen en het geweld te stoppen. We zien dat er heftige geweldsincidenten plaatsvinden op plekken waarbij omstanders of omwonenden gevaar lopen. We vinden dat onacceptabel en daarom heeft opsporing van verdachten onze prioriteit.

Deel informatie met ons
In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen. Weet je meer over deze incidenten? Kun je ons verder helpen in het onderzoek? Laat het ons weten via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Criminele inlichtingen
Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. Je kunt je informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via het nummer van Team Nationale Inlichtingen: 088 - 6617734.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=K4sTjjHBCEs

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening