Ga naar content

Schietincident – Feiko Clockstraat – Oude Pekela

In Oude Pekela is op 10 juli rond 06:25 uur een bedrijfspand aan de Feiko Clockstraat beschoten. Weet jij wie deze verdachte kan zijn? En weet jij meer over een lichtblauwe Fiat Punto? Neem contact op.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De politie is gestart met een onderzoek en daarbij zijn camerabeelden veiliggesteld. Daarop zien we een man richting het bedrijfspand lopen. Hij heeft een telefoon en een wapen in z’n handen. We horen een schot en vervolgens rent de verdachte weer snel naar een auto die nog klaarstaat.

Eerder schietincident
Dat voertuig, een lichtblauwe kleine auto, is daarvoor vanuit de Vijverlaan naar de Feiko Clockstraat gereden. We houden er rekening mee dat dit voertuig en een mogelijke verdachte ook betrokken zijn geweest bij een schietincident bij een woning aan de Veerstraat in Oude Pekela. Daar werd enkele minuten eerder een woning beschoten.

Belangrijke getuigen
In beeld zijn twee fietsers te zien die allebei toevallig felgroene bovenkleding droegen. Deze fietsers hebben de verdachte mogelijk gezien. We komen graag nog met hen in contact. Fietste u in de straat, op het moment dat het pand werd beschoten? Neem dan contact met ons op.

Lichtblauwe Fiat Punto
We vermoeden dat er een lichtblauwe Fiat Punto betrokken is geweest bij het incident. Over dat voertuig weten we dat het kenteken mogelijk begint met de cijfers 34, maar dat kunnen ook de cijfers 8 en 6 zijn geweest.

Heeft u tips?
Weet u wie deze verdachte is? Herkent u iemand, bijvoorbeeld in combinatie met de lichtblauwe Punto? Of heeft u andere informatie? Heeft u bijvoorbeeld iemand horen praten over een incident in Oude Pekela? Of miste u iemand in de nacht van 9 op 10 juli? Laat het ons dan weten. Het zou overigens kunnen zijn dat niet alle verdachten uit het Noorden komen.

Neem contact met ons op!
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt of er een verband is tussen dit incident in Oude Pekela en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Bekijk het dossier met informatie over alle incidenten via deze link. 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=55xW7JPcw1I

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening