Ga naar content

Schietincident – Veerstraat - Oude Pekela

In Oude Pekela is op 10 juli rond 06:20 uur een woning aan de Veerstraat beschoten. Weet jij wie deze verdachte kan zijn? En weet jij meer over een lichtblauwe Fiat Punto? Neem contact op.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De politie doet onderzoek naar het schietincident bij de woning aan de Veerstraat. Daarbij wordt gekeken of er een verband is met andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. 

Op camerabeelden is te zien dat op 10 juli een lichtblauwe Fiat Punto vanuit de Wedderweg naar de Veerstraat rijdt. Een verdachte stapt uit hij en hij loopt verder de Veerstraat in. De verdachte schiet vervolgens op een woning. De verdachte rent weer terug naar de blauwe Punto, die wegrijdt in de richting van de Wedderweg. We gaan er vanuit dat er nog minstens één andere betrokkene was, namelijk de bestuurder van het voertuig. 

Schietincident Feiko Clockstraat 
Bij het schietincident is niemand gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart. Daarbij wordt gekeken naar een verband met een schietincident dat dezelfde ochtend plaatsvond, even verderop in de Feiko Clockstraat. Mogelijk dat dezelfde verdachte daarbij weer betrokken was. Ook dan zien we op camerabeelden weer een kleine lichtblauwe auto en dat zou heel goed dezelfde Fiat Punto kunnen zijn. Over dat voertuig weten we dat het kenteken mogelijk begint met de cijfers 34, maar dat kunnen ook een 8 en een 6 zijn. 

Heeft u tips? 
Weet u wie deze verdachte is? Herkent u iemand, bijvoorbeeld in combinatie met de lichtblauwe Punto? Of heeft u andere informatie? Heeft u bijvoorbeeld iemand horen praten over een incident in Oude Pekela? Of miste u iemand in de nacht van 9 op 10 juli? Laat het ons dan weten. Het zou overigens kunnen zijn dat niet alle verdachten uit het Noorden komen. 

Neem contact met ons op!
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Heb je camerabeelden dan kun je ook met die nummers bellen. Daarnaast kun je beelden ook uploaden via onderstaand tipformulier of op politie.nl. U kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.

Team Grootschalige Opsporing
Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt of er een verband is tussen dit incident in Oude Pekela en andere geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Bekijk het dossier met informatie over alle incidenten via deze link. 
 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=55xW7JPcw1I

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening