Direct naar de inhoud

Openlijk geweld - Stationsplein - Leeuwarden

Wie zijn deze mannen die betrokken waren bij een grote vechtpartij op het stationsplein in Leeuwarden op vrijdag 26 mei 2023?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Een groep van zo’n 30 tot 40 personen zoekt op vrijdagavond 26 mei rond 21:00 uur de confrontatie op met elkaar. Het gaat waarschijnlijk om aanhangers van rivaliserende voetbalclubs. De vechtpartij vond plaats voor en rondom het station van Leeuwarden. Veel politie-eenheden gaan ter plaatse en het lukt de politie uiteindelijk om de groepen uit elkaar te halen.

Rechercheonderzoek leidt tot aanhouding zeven verdachten
Meerdere personen zijn staande gehouden en gecontroleerd. Ook zijn die avond drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Rechercheonderzoek leidt op woensdag 13 september tot de aanhouding van nog eens zeven verdachten.  Op woensdag 13 september maakt de politie geblurde beelden openbaar van de verdachten. Zij kregen tot 20 september de tijd om zich te melden. Zes verdachten gaven gehoor aan deze oproep. Daarna heeft de politie de beelden herkenbaar gedeeld, waarop weer een aantal herkenningen binnen kwamen. Op dit moment is de identiteit van onderstaande twee personen nog onbekend.

Wie (her)kent deze mannen?
Tips kunt u achterlaten door te bellen met de opsporingstiplijn: 0800-6070. Het is ook mogelijk om anoniem informatie te delen, bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Informatie die u achterlaat in het onderstaande tipformulier, belandt ook bij het onderzoeksteam.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening