Ga naar content

Aanslag met explosief - Ockenburghpark - Helmond

In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 december 2023 wordt het raam van een woning aan het Ockenburghpark in Helmond er met een explosief uitgeblazen. De bewoonster komt met de schrik vrij, maar dit had heel anders kunnen aflopen. De daders lijken een paar meiden te zijn. Wie kan ons vertellen wie zij zijn en misschien ook waarom zij dit hebben gedaan?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De bewoonster van het huis zat rond 03.20 uur op de bank in de woonkamer, toen haar aandacht werd getrokken door rumoer op straat. Vlak nadat ze was opgestaan en bij de bank wegliep, volgde een enorme knal en vulde de kamer zich met rook. De glasscherven vlogen door de woonkamer. Een grote ravage was het gevolg, er was veel materiële schade, maar er raakte gelukkig niemand gewond. Het beeld is wel dat als de vrouw nog in de kamer had gezeten zij zeer waarschijnlijk ernstig gewond was geraakt. Uit onderzoek bleek de ruit met explosief materiaal, vermoedelijk zwaar illegaal vuurwerk, te zijn opgeblazen. Op bewakingsbeelden is te zien dat eerst drie en later twee, vermoedelijk meiden of jonge vrouwen zich vlak voor de explosie zeer verdacht ophouden nabij de woning. Wij verdenken hen van betrokkenheid bij deze aanslag. De telefoon van één van de personen licht geregeld op, dus er lijkt contact te zijn met iemand anders.

Meld info
De recherche in Helmond doet onderzoek naar deze zaak en komt heel graag in contact met mensen die ons meer kunnen vertellen. Wie zijn de meiden of jonge vrouwen die deze aanslag waarschijnlijk op hun geweten hebben en ook, waarom kwamen ze tot hun daad? Wie kan ons meer vertellen over de mogelijke achtergrond? Met wie hadden zij mogelijk telefonisch contact? Elk beetje informatie en elk kleinste vermoeden kan ons helpen. Tippen kan via de Opsporingstiplijn, 0800-6070 of gegarandeerd anoniem bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. U kunt ook het tipformulier invullen.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=ozsMYV1HGbU

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=TOg1lLQEo-8

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening