Direct naar de inhoud

Explosie bij woning - Brucknerstraat - Zutphen

Aan de Brucknerstraat in Zutphen was op zaterdag 10 februari een explosie bij een woning. Hierbij is er vermoedelijk zwaar illegaal vuurwerk bij de voordeur neergelegd en aangestoken. Heb jij meer informatie of camerabeelden? Dan komen we graag met je in contact!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Op zaterdag 10 februari rond 19.50 kreeg de politie een melding dat er een explosie zou zijn geweest bij een woning aan de Brucknerstraat. Ter plaatste bleek het te gaan om een flat waarbij de voordeur van de woning volledig vernield was. Vermoedelijk is daarbij gebruik gemaakt van zwaar illegaal vuurwerk. De daders hebben een enorm risico genomen door op een tijdstip waarop de meeste mensen wakker zijn een explosief te plaatsen in de galerij van de flat. Er raakte gelukkig niemand gewond, maar dit had heel anders kunnen aflopen.

Gerichte actie in de drugscene
We nemen deze zaak hoog op en doen onderzoek. We hebben buurtonderzoek gedaan en camerabeelden veiliggesteld. Inmiddels is duidelijk dat er sprake is van een gerichte actie in de drugsscene. De burgemeester heeft de woning gesloten omdat er sprake is van druggerelateerde criminaliteit.

Wie heeft meer informatie?
We kunnen jouw hulp in dit onderzoek goed gebruiken.

  • Ben je getuige geweest van de explosie en heb je nog niet met de politie gesproken?
  • Volgens getuigen is er een auto hard weggereden na de explosie. Heb jij dit gezien en heb je meer informatie over dit voertuig? Denk aan type auto of eventueel het kenteken?
  • De verdachte had donkere kleding aan en is via de Mozartstraat richting de Laan naar Eme is gerend. Op dat moment reden er ook twee auto's langs hem heen die hem gezien moeten hebben. Reed jij op zaterdag 10 februari rond 20.45 uur over de Mozartstraat en heb je iets gezien? 
  • Weet je meer over zijn verdere vluchtroute? 
  • Woon je in de omgeving en heb je camerabeelden van die avond waarop rond 19.45 uur te zien is dat een voertuig hard wegrijdt of een verdacht persoon hard wegrent?
  • Heb je informatie over wie hier mogelijk achter kan zitten?
  • Heb je andere informatie die relevant kan zijn voor dit onderzoek?

Neem dan contact met ons op. Dat kan door het tipformulier in te vullen of door te bellen met 0900 – 8844.

Anoniem je informatie doorgeven
We kunnen ons voorstellen dat het spannend kan zijn om informatie door te geven omdat hier sprake is van een gerichte actie in de drugscene. Je kunt anoniem je informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. Bel Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=dhf4II41SXQ

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=esGShaJDPuk

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening