Ga naar content

Brandstichting – Saljoet – Amersfoort

Rond kwart voor 3 ‘s nachts gaat in de nacht van donderdag op vrijdag 23 februari een inbraakalarm af bij een bedrijf aan de Saljoet in Amersfoort. Op camerabeeld is een persoon vastgelegd die daar niet hoort. Wie is deze persoon?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Agenten snelden zich naar de locatie toe, maar troffen daar niemand meer aan. Het pand was gelukkig voorzien van camera’s en daar was wel het een en ander op vastgelegd.

Een persoon komt op zijn fiets aan, via de achterkant van het bedrijf. Hij loopt wat onhandig met zijn fiets aan de hand de geluidswal af. Hij valt met zijn fiets waarbij zijn stuurwiel van de fiets kennelijk krom raakt. Deze zet hij eerst recht. Daarna vervolgt hij zijn weg naar de voorzijde van het pand.

Hier tikt hij een ruit van het bedrijfspand in en gooit daar vervolgens iets brandends doorheen. Direct fiets persoon snel weg, maar het brandende voorwerp dooft al snel.

Na enkele minuten komt de persoon terug, omdat hij opmerkt dat er niets is afgegaan. De persoon maakt het gat groter in de al ingeslagen, klimt daar doorheen en steekt het voorwerp nogmaals aan waarna een enorme steekvlam te zien is. Daarna vertrekt hij. Het team forensische opsporing was ook ter plaatse gekomen en wisten enkele sporen veilig te stellen, die nader onderzocht worden op bijvoorbeeld DNA-sporen.


De persoon staat op beeld en wij hopen dat iemand hem herkent aan mogelijk de kleding of de manier van lopen. Misschien heeft u wel iets gehoord over iemand die dit van plan was. Dan komen wij dat graag te weten. Heeft u informatie? Deel die dan gratis met de opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem delen? Dan kan dat ook gratis door te bellen naar 0800-7000. Online kan het door hier te klikken.

 

Vragen

Waarom sticht hij brand bij dit bedrijf?

Wie herkent deze persoon?

 

 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening