Ga naar content

Explosief aangetroffen – Tuinstraat – Veenendaal

In Veenendaal kregen wij in de avond van woensdag 7 februari een melding van een verdacht pakketje op de Tuinstraat. De Explosieven Opruimingsdienst kwam snel ter plaatste en al gauw werd het duidelijk dat het om een explosief zou gaan. Wie weet wie dit pakket daar heeft neergelegd?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 18:40 uur ontvangt de meldkamer een melding van een verdacht pakketje op de Tuinstraat in Veenendaal. Agenten snellen zich naar de locatie, waarna zij de inschatting maken om het Team Explosieven Veiligheid (TEV) en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) op te roepen, die het verdachte pakketje moeten controleren.

Meerdere woning ontruimd
Rond 21:00 uur werd er besloten om meerdere woningen en een restaurant te ontruimen. Dit als voorzorgsmaatregel gezien de gevaarzetting. Rond 22:30 wist de EOD samen met de TEV het pakket op een andere plek veilig te ontmantelen, waarna ook de bewoners weer veilig terug konden naar hun woning.

Wie weet er meer?
De recherche heeft dit incident in onderzoek en komt graag in contact met mensen die meer weten over bijvoorbeeld wie dit pakket op de Tuinstraat die avond heeft neergelegd. Weet jij meer, bel dan gratis met de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem tippen kan ook, bel dan gratis 0800-7000. Online kan ook. Klik daarvoor op deze link.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening