Ga naar content

dodelijk schietincident - Rhoneweg - Amsterdam

Op zondagochtend 25 februari 2024 werd Danzel Silos (26) – ook wel bekend als Bigidagoe - neergeschoten aan de Rhoneweg in Amsterdam West. Silos werd ter plaatse gereanimeerd, maar is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De politie is dringend op zoek naar getuigen en mensen die video-opnamen hebben van die avond. Zij kunnen informatie achterlaten via het tipformulier op politie.nl. Anoniem informatie achterlaten kan via Team Criminele Inlichtingen of Meld Misdaad Anoniem.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De politie is naar aanleiding van dit misdrijf direct een grootschalig onderzoek gestart. Forensisch specialisten hebben daarbij op de plaats delict sporen onderzocht en waar nodig meegenomen voor onderzoek. De politie bekijkt daarnaast diverse camerabeelden die in de omgeving zijn gemaakt.

Getuigen & beeldmateriaal
Het onderzoeksteam heeft al met veel mensen gesproken, maar komt graag in contact met mensen die in het partycentrum of de nabije omgeving zijn geweest in de nacht van zaterdag op zondag. Daarnaast zijn we op zoek naar mensen die beelden hebben van die bewuste avond.

Conflicten
Danzel Silos was geen onbekende van de politie. Het onderzoeksteam houdt rekening met verschillende scenario’s, waaronder een conflict in het criminele milieu of met een rivaliserende rapgroep. De politie zet alles op alles om mogelijk verdere escalatie te voorkomen. De aanhouding van één of meerdere verdachten zou daarbij kunnen helpen.

De politie doet daarom met klem de oproep om informatie met de politie te delen over:

  • Wat er zich in de nacht van 24 op 25 februari heeft afgespeeld in het partycentrum aan de Rhoneweg.
  • Welk conflict ten grondslag lag aan het neerschieten van Silos.
  • Wie verantwoordelijk is voor het neerschieten van Silos.

Contact
Deze informatie kan gedeeld worden met de politie door te bellen met de Opsporingstiplijn via 0800-6070 (vanuit het buitenland: 0031 79 3459800) of met de politie 0900-8844 (vanuit het buitenland: 0031 34 357 8844) o.v.v. 2024045329.. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (vanuit het buitenland: 0031 800 7000). U kunt ook anoniem een getuigenverklaring afleggen bij het Team Criminele Inlichtingen:: 088-6617734 (vanuit het buitenland: 0031 34 357 8844).  Of vul het tipformulier. Dit formulier kunt u ook gebruiken voor het uploaden van relevant beeldmateriaal.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=BlCTJu5TjHw

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=97COEDV9DRw

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening