Ga naar content

Ernstige ongeregeldheden - Fruitweg - Den Haag

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg zijn zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uitgebroken nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Dankzij het optreden van de politie werd voorkomen dat de relschoppers de andere groep bereikte. Hierbij zijn zover nu bekend zesentwintig agenten gewond geraakt. Zestien verdachten zijn aangehouden. Bij deze rellen is er met stenen, vuurwerk en andere spullen naar agenten en de brandweer gegooid. Verschillende relschoppers hadden slagvoorwerpen bij zich. De burgemeester van Den Haag heeft daarop een noodbevel afgegeven en toestemming gegeven voor de inzet van de Mobiele Eenheid en traangas. Bij de ongeregeldheden zijn ook twee politieauto’s en een touringcar in vlammen op gegaan. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar deze ernstige ongeregeldheden. De politie komt graag in contact met getuigen van deze rellen. Het onderzoeksteam doet ook een oproep om beelden van camera's, videodeurbellen en dashcam’s te delen. In de uitzending doet de politie een getuigenoproep.  

Vragen

Heeft u informatie over deze verdachten of heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Voor een vertrouwelijk gesprek kunt u contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) 088-9647543. 

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening