Ga naar content

Oplichting – Veerpoortwal – Doesburg

Aan de Veerpoortwal in Doesburg bestalen nep-politiemensen een 83-jarige vrouw. Heb jij een idee wie hierachter zouden kunnen zitten? Laat het ons weten!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Eén van de daders, een vrouw, belde het slachtoffer en zei dat zij van een cyberteam van de politie was. Ze beweerde dat criminelen 750 euro van de rekening van het slachtoffer hadden overgemaakt naar een Belgisch rekeningnummer. Dit zou meer mensen uit Doesburg zijn overkomen. Daarom was ‘de politie’ een onderzoek gestart. Een politiemedewerker zou een aantal waardevolle goederen komen ophalen en de volgende dag terugbrengen. Ze noemde een speciale code die deze zogenaamde politieman zou geven, zodat het slachtoffer wist dat hij betrouwbaar was. Dit gebeurde. De ‘agent’ die aan de deur kwam, nam de bankpas, Rabobank-scanner, gouden en zilveren sieraden en een laptop mee.

Al die tijd moest het slachtoffer aan de lijn blijven, vermoedelijk om te voorkomen dat zij de politie zou bellen. Ondertussen probeerde de man bij een Arnhemse geldautomaat om 950 euro op te nemen van de rekening van het slachtoffer. Dat mislukte. Het slachtoffer verbrak uiteindelijk de verbinding en belde de politie. Ze mist tot op heden (onder meer) haar sieraden, die voor haar een grote emotionele waarde hadden

Herken jij de man bij de geldautomaat? Hij heeft zijn gezicht gedeeltelijk afgeschermd, maar misschien herken je hem aan zijn ogen of zijn telefoonhoesje.

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=l27CWkNKdtk

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening