Ga naar content

Meerdere brandstichtingen - Akkerpolei - Nuland

In Nuland werd in september meerdere keren brand werd gesticht. In de wijk Schotsheuvel. Dat gebeurde in de buurt van een woning aan de Akkerpolei Twee keer werden auto’s aangestoken, en een keer werd een molotovcocktail tegen een huis gegooid. Die vatte wonder boven wonder geen vlam. Je wilt er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren, want er waren op moment vier volwassenen, een kind en een pasgeboren baby in huis. Wij zijn op zoek naar de daders. Wie heeft informatie waarmee we ze kunnen vinden?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

Update 17-1-24: De politie heeft vanmorgen 2 mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de brandstichtingen in Nuland. Het gaat om een 32-jarige man uit Boxtel en een 41-jarige man uit Rotterdam. Wat hun precieze rol is geweest, wordt nu nader onderzocht. Het onderzoek is daarmee in volle gang en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Update 24-1-24: Vanmorgen is er een derde verdachte aangehouden, het betreft een 23-jarige man uit Eindhoven.

Update 1-2-24: De man uit Boxtel is weer in vrijheid gesteld. Hij blijft verdachte in het onderzoek. De andere twee zitten nog vast.

Omschrijving

Het begint op 1 september. Met een auto die iets na drieën ’s nachts aan komt rijden en via de rotonde de Rijksweg 40 op rijdt. Daar blijft hij even stil staan, maar het is te ver weg om iets te kunnen herkennen. Een paar minuten later rijdt de auto weer verder. Ongeveer een minuut later zien we de auto weer terug. Nu rijdt hij over de Schotsheuvel richting de plaats delict. Waarschijnlijk gaat het hier om de auto waarmee de twee of misschien drie daders die nacht van 1 september aan kwamen.

Molotovcocktails
Twee mannen komen via het speeltuintje in de buurt aan lopen. Allebei in het zwart gekleed en allebei met iets in hun handen, wat molotovcocktails zijn. Eén van de twee gooit een molotovcocktail tegen een van de huizen. De andere gooit zijn molotovcocktail tegen de witte auto. Maar stuitert door de tuin in. Deze dader is ondertussen doorgelopen. Hij heeft een best opvallend loopje. Hij lijkt een beetje gezet. De tweede dader pakt met gevaar voor eigen leven de molotovcocktail uit de tuin en gooit hem alsnog onder de auto. Maar toch nog niet helemaal goed. Weer terug. En weer onder de auto. Deze keer blijft hij wel liggen. En weg zijn ze. De vlammen slaan onder de auto uit, en de rookontwikkeling is enorm. De daders zijn er ondertussen weer vandoor. 

De brandweer wist de brand snel te blussen en kon erger voorkomen. Maar de auto was niet meer te redden. Die was vrijwel compleet uitgebrand. Na de brand zijn er meerdere sporen veiliggesteld. Onder meer de molotovcocktails zelf uitgebreid onderzocht worden.

Een ander belangrijk aanknopingspunt zijn natuurlijk de bewakingsbeelden. Ook op hun vlucht is de vermoedelijke auto van de daders vastgelegd. 

Tweede brandstichting
Maar het bleef dus niet bij deze brandstichting. Want een paar weken later, op 26 september, was het weer raak.
Deze keer is het een motorrijder die via dezelfde Rijksweg 40 aan komt rijden, op bijna hetzelfde tijdstip. Namelijk rond drie uur ’s nachts. Hij rijdt waarschijnlijk dezelfde route als de auto een paar weken geleden. En ook deze man komt via hetzelfde speeltuintje aanlopen. In motorpak met een rode jas en een zwarte rugzak. Hij gooit iets brandends onder maar liefst drie auto’s. Dan gaat hij er weer vandoor. Het plan loopt alleen iets anders dan de man had gewild, want twee van de auto’s vatten geen vlam. De derde bijna wel, te zien aan de behoorlijke rookontwikkeling. Na deze pogingen tot brandstichting, heeft de politie weer de nodige sporen veiliggesteld. Alles wordt nu onderzocht.

Het waren levensgevaarlijke situaties. Een compleet gezin met pasgeboren baby waren aan het slapen terwijl er brand werd gesticht. Een geschokte buurt. Reden voor ons om alles op alles te zetten de daders te vinden. Help ons daarbij. Als u vermoedens heeft, misschien ook na het zien van de beelden, neem dan contact met ons op.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=8DeUfsGBomQ

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=lUMEdaKrH-k

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening