Direct naar de inhoud

Pinfraude - Nieuwveld - Helmond

Deze man staat bij de Geldmaat op Nieuwveld te pinnen met een bankpas die dezelfde middag werd buitgemaakt met telefonische bankhelpdeskfraude. Dat gebeurde op vrijdagmiddag 15 december in de wijk Dierdonk in Helmond. Wie herkent de frauduleuze pinner of weet waar we hem kunnen vinden? Tip hier online of bel de opsporingstiplijn op 0800-6070.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Een 57-jarige man uit Dierdonk is slachtoffer geworden van gewiekste criminelen, die zich voordeden als medewerkers van de bank. Hij werd gebeld door de zogenaamde fraude afdeling van de SNS. Er was gepoogd geld van zijn rekening over te boeken naar een buitenlandse rekening, zo werd hem verteld. Om te voorkomen dat er inderdaad geld van zijn rekening zou verdwijnen, moest hij het programma Anydesk op zijn computer installeren en inloggen op zijn bankomgeving. De nep bankmedewerker kon dan zijn bankpassen blokkeren en de volgende dag zou hij nieuwe passen krijgen met een nieuwe pincode. 

Alles bij elkaar werd het slachtoffer drie uur aan de praat gehouden en moest hij allerlei vinkjes op zijn computer aanklikken om de handelingen van de nep bankier te accorderen. Ook moest hij diverse codes doorgeven. De oude passen werden daarna bij hem thuis opgehaald door, juist ja, ook een nep medewerker van de bank.

Signalement nep bankmedewerker aan de deur:

  • lengte ongeveer 195 centimeter
  • hele donkere huidskleur
  • droeg een blauwe spijkerbroek en een blauwe wollen trui
  • kort vol baardje

Nadat de bankpassen waren opgehaald, kreeg de 57-jarige Helmonder argwaan en heeft hij de echte bank gebeld... helaas was er toen al 1600 euro van zijn rekening gepind bij de Geldmaat op Nieuwveld. De pinner staat op beeld! Wie is dit? En wie slaat aan op het signalement van de persoon die de bankpassen heeft opgehaald? Mocht iemand een persoon met dit signalement in de wijk Dierdonk in Helmond gezien hebben op vrijdag 15 december tussen 15:30 en 16:30 uur, dan horen wij het graag. Deze persoon was te voet bij slachtoffer thuis weggelopen, de straat uit en de hoek om, maar misschien heeft iemand hem gebruik zien maken van een voertuig.

Vragen

Wie herkent de fraudeuleuze pinner op de beelden of weet waar we hem kunnen vinden?

Wie heeft de nep bankmedewerker in de wijk Dierdonk gezien (zie signalement hierboven) op vrijdag 15 december tussen 15:30 en 16:30 uur? Was hij te voet of maakte hij ook gebruik van een voertuig? We horen het graag.

Tip hier online of bel 0800-6070. Anoniem je tip doorgeven, bel dan 0800-7000.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=9gHvkgmWpHA

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening