Ga naar content

Schietincident - Geert Grootelaan - Vlaardingen

Zondag 7 januari rond 02.00 uur is een 29-jarige man zwaargewond geraakt na een schietincident in een woning aan de Geert Grootelaan. De politie heeft drie mannen aangehouden: hun rol en betrokkenheid wordt onderzocht. Het grootschalige onderzoek is in volle gang. Maar het team zoekt nog meer verdachten. Help jij mee?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Update

In het onderzoek naar een schietincident op zondag 7 januari in een woning aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen is dinsdag 6 februari een vijfde verdachte aangehouden. Hij kwam naar voren in het onderzoek en meldde zich afgelopen dinsdag bij een politiebureau. De 28-jarige Rotterdammer is aangehouden en op 9 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij in ieder geval 14 dagen vast blijft zitten. Het 29-jarige slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis. Eerder werd in Frankrijk al een vierde verdachte aangehouden. 

Omschrijving

Zaterdag op zondag kreeg de politie een melding dat er geschoten zou zijn in een woning aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen. Toen agenten daar aankwamen, rende een man de portiek uit. De agenten riepen dat hij staan moest blijven, maar hij rende door. Daarom voerden agenten een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten). De man luisterde niet naar de aanwijzingen van agenten. Hierop werden waarschuwingsschoten gelost en is er uiteindelijk ook gericht geschoten. Hij werd niet geraakt en kon aangehouden worden. De 24-jarige man uit Den Haag is overgebracht naar het politiebureau en wordt daar verhoord door de recherche.

Het slachtoffer werd zwaargewond in de woning aangetroffen en is gereanimeerd door de hulpdiensten. Daarna is hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hij ligt op dit moment in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Aanhoudingen
Een 23-jarige man uit Vlaardingen die in de woning aanwezig was tijdens het schietincident is later in de nacht ook aangehouden. Een derde verdachte, een 31-jarige man, is aangehouden in de woning tegenover het slachtoffer. In deze woning vonden agenten voorwerpen die mogelijk betrokken zijn bij de schietpartij. Wat de rol van de aangehouden mannen is bij het schietincident, wordt onderzocht. De burgemeester van de gemeente Vlaardingen heeft beide woningen gesloten.

Signalement
Een team van twintig rechercheurs doet volop onderzoek. De forensische opsporing heeft sporen veiliggesteld en er zijn onder andere meerdere auto’s in beslag genomen voor onderzoek. Ook is een aantal camerabeelden veiliggesteld.
Er is een signalement van twee mannen die rond het tijdstip van de schietpartij bij de woning zijn gezien. Een man is inmiddels aangehouden. Rechercheurs zoeken nog de tweede. Het gaat om een licht getinte man, tussen de 20-30 jaar met donker haar en een baard. Hij droeg een donkere jas met een kraag zonder capuchon. Onder zijn jas droeg hij een lichte kleur vest of trui met capuchon. Hij droeg een grijze muts en een donkere schoudertas. 

Heeft u informatie?
Heeft u deze mannen gezien? Slaat u aan op het signalement? Heeft u informatie over dit incident of heeft u camerabeelden uit de omgeving? Neem dan contact met ons op via één van de onderstaande mogelijkheden. Anoniem melden kan via 0800-7000. Wilt u spreken met een medewerker van Team Criminele Inlichtingen, bel dan 088-6617734.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=u28ZlEQXqeY

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening