Direct naar de inhoud

Woningoverval – Tweebeen – Zaandijk

Maandag 8 juli 2024 vond een woningoverval plaats aan de Tweebeen in Zaandijk. Heeft u meer informatie of beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact op met de politie.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 19.05 uur kreeg de politie melding dat er twee personen een woning aan de Tweebeen in Zaandijk waren binnengetreden. Deze personen belden aan, deden zich voor als politieagent, duwden de 80-jarige bewoonster aan de kant en gingen de woning in. Kort na binnenkomst vertrokken de verdachten met sieraden en de pinpas van het slachtoffer in onbekende richting. Later bleek een groot geldbedrag van de rekening van het slachtoffer te zijn afgeschreven.

Het slachtoffer raakte bij de overval gelukkig niet gewond maar is wel erg geschrokken.

Getuigenoproep

De politie heeft direct een zoekslag verricht, maar heeft helaas tot op heden geen aanhoudingen kunnen verrichten. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die ons meer kunnen vertellen over deze woningoverval.

Van één van de twee verdachten is het volgende signalement bekend:

  • Man
  • Donkere huidskleur
  • Bol gezicht
  • Tussen de 20 en 25 jaar oud
  • Donker kort krullend haar
  • Donker snorretje
  • Zwarte jas met het logo van ‘The North Face’ op borsthoogte
  • Zwarte spijkerbroek met lichte wassing en gat in rechterknie
  • Zwarte schoenen met witte zool

Weet u meer over dit incident, neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem tippen kan via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden die in de buurt zijn gemaakt tussen 18.45 uur en 19.15 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van 2024148450.

Pas op babbeltrucs!

Vooral ouderen worden regelmatig slachtoffer van criminaliteit, zoals babbeltrucs. De politie roept dierbaren rondom ouderen, zoals (klein)kinderen en zorgverleners op om regelmatig een gesprek te voeren met deze mensen om ze weerbaarder te maken voor criminaliteit. Wordt er bij u aangebeld door een onbekend persoon? Wees voorzichtig, open de deur niet helemaal en gebruik een kierstandhouder of deurketting. Vraag altijd een legitimatiebewijs als iemand namens een instantie of bedrijf komt. Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, thuiszorginstellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak bij u thuis voor financiële zaken. Vraag hen later terug te komen en bel naar de instantie om hun verzoek te controleren. Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Een bank of de politie vraagt daar nooit naar. Bewaar altijd uw pinpas en pincode apart. Lees hier meer informatie over babbeltrucs.

Politie

Babbeltrucs komen voor in allerlei vormen. Oplichters verzinnen voortdurend nieuwe manieren om mensen te duperen. Zo doen zij zich ook voor als politieagent. De politie adviseert mensen geen personen zonder politielegitimatiebewijs in huis te laten. Dit laatste mogen mensen altijd vragen als zij door de politie worden aangesproken. Op een legitimatiebewijs van een agent staat een foto, naam, rang en werkgebied. Als mensen het niet vertrouwen, doe dan niet open en bel de politie om te checken of het verhaal klopt.

Slachtoffer van een babbeltruc? Doe altijd aangifte! 

Bent u slachtoffer van een babbeltruc en de dader is verdwenen? Bel dan met de politie op nummer 0900-8844. Als de dader nog in de buurt is, belt u direct met 112.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening