Direct naar de inhoud

Ongeval met dodelijke afloop – Amstelkade – Wilnis

Vrijdagavond 7 juni rond 19.55 uur werd op de Amstelkade een wielrenner aangereden door een auto. De wielrenner overleed ter plaatse. De politie doet onderzoek naar het ongeval. Heeft u iets gezien of gehoord? Meld het dan bij ons!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 19.55 uur ging het vreselijk mis op de Amstelkade in Wilnis toen een wielrenner werd aangereden door een auto. De hulpdiensten snelden af op het verkeersongeval en probeerden de wielrenner te reanimeren. Helaas mocht reanimatie van het slachtoffer niet meer baten. De 57-jarige man uit Amsterdam overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Onderzoek naar de toedracht

De bestuurder van de auto, een 34-jarige man uit Mijdrecht, werd aangehouden op verdenking van artikel 6 van de Wegenverkeerwet. Hij wordt verhoord om de toedracht van het ongeval duidelijk te krijgen. Op dit moment lijkt het mogelijk om een voorrangskwestie te gaan, waarbij de fietser over het hoofd is gezien.

Het Opsporingsteam Verkeer van de politie doet uitgebreid onderzoek naar het ongeval. Heeft u iets gezien of gehoord van het ongeval? Of heeft u misschien camerabeelden die u met ons kunt delen? Geef het door via 0900-8844 of via onderstaand reactieformulier.

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening