Direct naar de inhoud

Plofkraak – Voorstraat – Woerden

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 juni vond rond 04.45 uur een plofkraak plaats bij een winkelpand in de Voorstraat. De plofkrakers hadden het gemunt op de geldautomaat in het pand. Na de plofkraak vluchtten de twee verdachten op een motorscooter. Heeft u iets gezien of gehoord wat de politie kan helpen bij het onderzoek? Of bezit u camerabeelden? Deel het met ons!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 04.45 uur werden de inwoners van Woerden opgeschrikt door een flinke knal. Dit bleek een plofkraak te zijn bij een winkelpand in de Voorstraat, waarbij de plofkrakers het gemunt hadden op de geldautomaat in het pand. Het is onbekend of er buit is gemaakt. De hulpdiensten kwamen met grote aantallen op de melding af. Door de explosie is enorm veel schade veroorzaakt aan het pand en de omliggende winkels en woningen. Circa tien woningen zijn na de plofkraak ontruimd geweest vanwege de veiligheid, de bewoners mogen zaterdag weer terug hun huis in. Gelukkig raakte niemand gewond.

Vluchtroute

Nadat de twee plofkrakers het pand aan gort bliezen, vluchtten zij op een zwarte motorscooter weg over de Voorstraat in de richting van de Westdam. Uit getuigenverklaringen is gebleken dat de daders met de motorscooter zijn gevlucht in de richting van de middelbare school bij de Burgemeester H.G. van Kempensingel met de kruising Oostsingel, waar men het zicht is kwijtgeraakt.

Politie zoekt beelden

De politie is met name op zoek naar camerabeelden van voor de plofkraak. De daders zijn met een motorscooter uit de richting van de Westdam naar de Voorstraat gekomen. Ook willen wij weten waar de verdachten vanaf de Burgemeester H.G. van Kempensingel naartoe gegaan zijn en waar de motorscooter gebleven is.

Help mee!

Heeft u rond het tijdstip van de plofkraak iets opmerkelijks gezien of gehoord in de buurt van de Voorstraat? Meld dit dan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Ook beelden van bijvoorbeeld deurbelcamera’s zijn meer dan welkom voor het onderzoek. Deze kunt u uploaden via het reactieformulier. Mocht u liever anoniem willen blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening