Ga naar content

Explosie – Heidevlinder – Enschede

Aan de Heidevlinder in Enschede is in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 maart een explosief naar een woning gegooid. Heb je iets gezien of heb je camerabeelden? Laat het ons weten!

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 02.00 uur stopte een fietser bij het huis. Hij kwam vanuit de richting van de Keppelerdijk. Hij stopte achter een auto en stak iets aan. Vervolgens gooide hij dit op de stoep voor de woning, waar op dat moment meerdere mensen lagen te slapen. Er volgde een knal, gevolgd door een nog hardere knal. Door de druk die hierdoor ontstond, viel een luchtrooster in een slaapkamer bovenop een kind. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar dit had maar zo anders kunnen aflopen. Aan het huis en de auto die ervoor geparkeerd stond, richtte het explosief schade aan. 

We nemen de zaak hoog op en doen uitgebreid onderzoek. We zijn op zoek naar getuigen en camerabeelden van die nacht tussen 01.45 een 02.15 uur. 

Mogelijke fietsroute verdachte 
Inmiddels weten we dat de verdachte, nadat hij het explosief had gegooid, weer op zijn fiets is vertrokken. Vermoedelijk is hij via de busbaan (Gronausebaan) in de richting van de Keppelerdijk gefietst. Vanaf de Keppelerdijk is hij overgestoken naar de Broekheenseweg. Daar is hij waarschijnlijk doorheen gefietst en vanaf de Schipholtstraat is het onbekend waar hij verder naartoe is gefietst. Hij droeg die nacht donkere kleding en de verlichting van de fiets was aan.

Witte auto

Rond 01.30 uur die nacht reed er een kleine witte auto in de wijk. We onderzoeken of deze iets met deze zaak te maken heeft. Als je camerabeelden hebt waarop deze auto te zien is, dan horen we het graag.

Vragen

  • Heb je iets gezien of informatie opgevangen die met de explosie te maken kan hebben?
  • Weet je waar de verdachte na de Broekheenseweg verder naartoe is gevlucht?
  • Heb jij die nacht rondgereden in een kleine witte auto? 
  • Heb je camerabeelden waarop een fietser te zien is? (Dus uit de omgeving van de Heidevlinder, Gronausebaan, Keppelerdijk, Broekheenseweg en Schipholstraat in Enschede/Glanerbrug van dinsdag 12 maart tussen 01.45 uur en 02.15 uur?)
  • Heb je camerabeelden waarop een kleine witte auto te zien is rond 01.30 uur?

Dan spreken we je graag! Als je nog geen contact met ons hebt opgenomen kun je ons bereiken via onderstaande manieren.

Contact
Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel 0900 - 8844. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=wTT4BvpQk50

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening