Ga naar content

Bankpasfraude - Kapittelweg - Hilversum

Donderdag 18 januari wordt een 76-jarige vrouw opgelicht voor €5400 en tientallen duizenden euro's aan waardevolle sieraden. De pinner staat goed op beeld. Wie is deze pinner?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Rond 13:30u rinkelt de huistelefoon van het dan nog nietsvermoedende 76-jarige slachtoffer. Er wordt verteld dat er wat ongeregeldheden waren met haar bankrekening gebeuren en dat dat mogelijk te maken heeft met overboekingen.

Er wordt urenlang op de vrouw ingepraat als rond 17:00u een manspersoon voor haar woning staat. De vrouw heeft nog steeds telefonisch contact en haar wordt verteld dat de man die nu voor haar woning staat, bij hem zou horen. Ze laat deze man binnen. De vrouw had ook verteld dat ze waardevolle in huis had liggen. Het slachtoffer zou de sleutel halen om bij die waardevolle spullen te kunnen komen, en vermoedelijk is dit het moment geweest dat de man de bankpassen van de vrouw heeft weten te bemachtigen. Daarna vertrekt hij en zegt terug te komen.

Rond 22:45u staat weer diezelfde man aan de voordeur. De vrouw laat hem weer binnen en is op dit moment dus nog steeds telefonisch in gesprek. De man helpt zelfs de vrouw de waardevolle spullen in te pakken. Hij zou er goed voor zorgen. Helaas vindt het slachtoffer deze oplichter ook nog erg behulpzaam, zonder in de gaten te hebben met welke slechte bedoelingen deze man in haar woning is. De man had toen het volgende signalement:

- Man;
- Lichte huidskleur;
- Rond de 180cm lang;
- Droeg een zwarte muts;
- Had een lichte dunne broek aan;
- Nam de goederen mee in een rode tas die het slachtoffer hem had gegeven.

De vrouw geeft meerdere waardevolle spullen aan de man waaronder 2 keer een 2-armige kandelaar van zilver van ieder €10.000 per stuk. Daarnaast gaf het slachtoffer een Samsung Galaxy S5 mee en een doosje met daarin meerdere diverse sieraden. Als uiteindelijk rond 23:00 de echte bank het slachtoffer belt, komt ze erachter dat ze meer dan 8 uur met een oplichter heeft gepraat, dat ze veel kostbare en dierbare sieraden kwijt is en dat er in totaal €5400 is gepind.

Uit onderzoek blijkt dat op meerdere moment en meerdere locaties is gepind met de pinpassen, door verschillende verdachten. Om 18:31 is een bedrag van €450 gepind aan de Kapittelweg in Hilversum. Ongeveer een uur later, rond 19:15, wordt er drie keer gepind aan Gijsbrecht van Amstelstraat ook in Hilversum.

De daders pinde in totaal voor €5400 met de pas van het slachtoffer. Een van deze verdachten heeft zich inmiddels gemeld op het politiebureau. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht.  We zoeken nog een tweede verdahcte  Hij staat op beeld en wij willen graag weten wie hij is of waar hij mogelijk verblijft. Herkent u hem, heeft u informatie? Deel die dan gratis met de opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem delen kan ook via de gratis tiplijn 0800-7000. Online anoniem doorgeven kan ook via meldmisdaadanoniem.nl.

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening