Ga naar content

Bankhelpdeskfraude – Hoogstraat – Purmerend

Een 82-jarige vrouw uit Purmerend heeft dinsdag 19 december 2023 haar pinpassen- en codes aan een zogenaamde bankmedewerker meegegeven, die er vervolgens een dure telefoon van koopt in een telefoonzaak. De politie vertoont de verdachte eerst onherkenbaar aangezien hij vermoedelijk minderjarig is. Let goed op zijn stemgeluid. Kent of herkent u de verdachte? Bel 0800-6070. Of anoniem naar 0800-7000.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

De vrouw krijgt die bewuste dinsdagmiddag een telefoontje van ‘de bank’. De man aan de andere kant van de lijn doet zich voor als bankmedewerker en zegt dat een collega diezelfde dag nog wel even langs zal komen om haar pasjes en codes op te halen om die veilig te stellen.

De koerier doet dit inderdaad en koopt vervolgens met haar buitgemaakte pas een tweedehands telefoon in een winkel aan de Hoogstraat in Purmerend. De totale schade bedraagt zo’n 1200 euro.

In overleg met het Openbaar Ministerie worden de beelden van de verdachte vanwege zijn mogelijke minderjarigheid eerst onherkenbaar getoond. Wanneer zijn identiteit niet binnen twee weken bekend is, of hij zich niet meldt bij de politie, worden de beelden alsnog herkenbaar getoond.

Vragen

-Herkent u deze verdachte? Wellicht in combinatie met zijn stem
-Herkent u zichzelf in de beelden?
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neemt u dan contact op met de politie via bijgaand tipformulier of telefonisch via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2023271176

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=NfIXHwQHibc

Afbeeldingen