Ga naar content

Straatroof - Mina Krusemanstraat - Hoorn

Maandag 11 maart rond 19:30 uur is een 19-jarige man met geweld beroofd van zijn telefoon en pinpas. Dit gebeurde op de Mina Krusemanstraat in Hoorn. De politie is op zoek naar de drie daders. Weet u wie deze straatroof pleegden? Neem dan contact op met de politie of Meld Misdaad Anoniem.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer had in Hoorn afgesproken om een scooter te bekijken die via Snapchat te koop was aangeboden. Samen met een vriend reed hij op 11 maart naar de afgesproken plek.  Hun contactpersoon wachtte hen daar op en samen liepen ze naar de schuurtjes achter het flatgebouw, gelegen aan de Mina Krusemanstraat.  Daar aangekomen, stonden er nog twee mannen. De 19-jarige man werd meteen tegen een van de schuurtjes gedrukt. Een van de mannen eiste geld van het slachtoffer maar toen het slachtoffer zei dat niet bij zich te hebben, volgde een harde klap in zijn gezicht. De daders deden voorkomen dat ze een wapen bij zich hadden en dreigden de jongens een kogel door hun hoofd te schieten als ze niet meewerkten. Het slachtoffer gaf onder die druk zijn telefoon, bankpas en pincode af.

De daders vertrokken meteen naar de Geldmaat aan de Huesmolen en pinden daar 2000 euro van de rekening van het 19-jarige slachtoffer. Zijn gestolen telefoon werd de volgende dag teruggevonden op het dak van winkelcentrum Huesmolen.

Wij zoeken drie verdachten met de volgende signalementen:

Dader 1: 

De man die de klap uitdeelde, wordt tussen de 18 en 20 jaar oud geschat. Hij heeft een getinte huidskleur, is zo’n 1.80 meter lang en heeft zwart haar, kort aan de zijkanten en met langere krullen bovenop. Hij was donker gekleed. De jongen sprak accentloos Nederlands.

Daders 2 en 3:

De andere twee mannen worden tussen de 17 en 20 jaar oud geschat en hebben een lichtgetinte huidskleur en een slank postuur. Een van hen droeg die dag een groen bomberjack met capuchon. 

Misschien is er over deze straatroof gesproken of is opgevallen dat iemand in de omgeving opeens over meer geld dan normaal beschikte. Mocht u een idee hebben wie bij deze beroving betrokken waren, bel de gratis opsporingstiplijn op nummer 0800-6070. Als u liever anoniem wilt blijven, geef dan uw tip door via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. M. is niet van de politie en de daders komen er dan niet achter dat u getipt heeft. Digitaal een tip achterlaten, kan via onderstaand formulier.

 

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=7C-5FQBUt80

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening