Ga naar content

Pinfraude - Bloemenoordplein - Waalwijk

We zijn weer op zoek naar een verdachte van bankhelpdesk- en pinfraude. Opnieuw is het slachtoffer een oudere vrouw die door mooie en vooral overtuigende praatjes wordt bewogen om haar bankpas met pincode en haar contante geld af te geven. Kijk goed naar de foto’s. Wie weet waar we deze oplichter kunnen vinden?

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het slachtoffer van 78 jaar werd op zaterdag 20 januari 2024 rond 20.30 gebeld door iemand die zei van de bank te zijn. De vrouw moest in verband met fraude met haar pinpas en al haar contanten in een envelop doen. De beller was zo overtuigend dat hij zelfs haar pincode wist te ontfutselen. Korte tijd later kwam een man, vermoedelijk de persoon op de beelden, de envelop ophalen bij haar woning. Behalve haar pinpas zat daar ook een paar honderd euro aan contant geld in.

Een dag later belde het slachtoffer naar haar bank, omdat zij het toch niet vertrouwde. Haar pinpas bleek al geblokkeerd door de bank i.v.m. een verdachte pinpoging van € 750,-. Deze pinpoging was op diezelfde zaterdagavond, bij een geldautomaat aan het Bloemenoordplein in Waalwijk, kort nadat de man de pinpas bij haar had opgehaald.  

Wie (her)kent de man op de beelden? Let ook op de grote en opvallende geruite kraag/capuchon die aan zijn jas vast lijkt te zitten. Ook zijn schoenen zijn vrij opvallend. In combinatie met zijn gezicht moet hij toch door iemand herkend worden! Deel je informatie meteen met ons via de Opsporingstiplijn, 0800-6070 of het tipformulier op deze website. Gegarandeerd anoniem kun je tippen via Meld Maisdaad Anoniem, 0800-7000.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=-rkoCHfPJkM

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening