Direct naar de inhoud

Slachtoffer zwaar gewond na steekincident - Korte Niezel - Amsterdam

Een gezellige avond uit in Amsterdam eindigt in een steekpartij op de Korte Niezel. Twee toeristen, een man en een vrouw, worden op straat aangesproken door een dealer met de vraag of ze drugs willen kopen. Als het stel dit weigert en aangeeft hier niet van gediend te zijn, slaat de sfeer om en wordt een van de toeristen gestoken. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar de verdachte.

Heeft u een tip over deze zaak?

Laat het ons weten via het tipformulier.

Omschrijving

Het is 23 maart als een stel uit het Verenigd Koninkrijk door het centrum van Amsterdam loopt. Het stel bezoekt een kroeg in het Wallengebied en besluit rond 1:30 uur terug naar het hotel te gaan. Als ze de kroeg uit lopen worden ze ter hoogte van de Korte Niezel aangesproken door een dealer met de vraag of ze drugs willen kopen. Het stel geeft aan hier geen interesse in te hebben en wijst het aanbod af. Dan ontstaat er plots een handgemeen en vindt er een woordenwisseling plaats. De vrouw duwt de dealer van zich af en ook de man mengt zich in het gesprek. Dat komt hem duur te staan, want de verdachte steekt niet veel later in op de man. Het slachtoffer zakt in elkaar. De vrouw rent nog achter de verdachte aan, maar tevergeefs. De verdachte vlucht het drukke Wallengebied in. Het slachtoffer loopt flink letsel op en wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Eenmaal in het ziekenhuis wordt de man met spoed geopereerd.

Een zeer heftige en gewelddadige zaak. De politie is direct een onderzoek gestart om de verdachte te achterhalen, maar we kunnen jouw hulp goed gebruiken. Herken jij de verdachte op de beelden? Laat dit dan weten via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Video

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=4mHOLtdyojA

Afbeeldingen

Locatie

Kaartbediening
Zoombediening

Deel het artikel op social media

Deel artikel via: