Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aangifte doen met DigiD en controle via sms

U heeft DigiD nodig om aangifte te doen via deze website en om daarna in te kunnen loggen op Mijn Politie. Zo weet de politie zeker dat u het echt bent met wie zij informatie deelt over uw aangifte. De politie is verplicht om aan het inloggen een extra controle toe te voegen. Daarom vraagt DigiD u óók een code in te typen die u per sms ontvangt. 

Nog geen DigiD?

Heeft u nog geen DigiD met sms-controle, dan moet u eerst DigiD aanvragen. Als u dat makkelijker vindt, kunt u ook de DigiD app gebruiken

Extra controle per sms is nodig

Als u inlogt op DigiD wordt u gevraagd om een code in te typen die u per sms ontvangt. Het is een extra beveiliging van uw gegevens. Met DigiD kunt u belangrijke zaken regelen. Bijvoorbeeld een uitkering of een studielening aanvragen. Stel dat iemand uw DigiD-gegevens te pakken gekregen heeft, dan kan hij/zij dankzij de extra controle toch niet inloggen. 

Inloggen bij DigiD, maar geen mobiele telefoon?

Als u geen mobiele telefoon hebt, kunt u wel de sms-functie gebruiken. U krijgt dan een telefoontje op uw vaste lijn binnen met een ingesproken code. Hiermee kunt u inloggen.