Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Hoe bereid ik me voor op een aangifte doen?

  • Probeer u zo goed mogelijk te herinneren wat er is gebeurd. Waar is het gebeurd? Hoe laat? Heeft u de dader gezien? Hoe zag hij of zij er uit? Heeft u meer gezien, bijvoorbeeld een auto? Waren er andere mensen in de buurt? Hoe meer u kunt vertellen, hoe groter de kans is dat we een verdachte vinden.
  • Zijn er spullen gestolen? Bedenk dan zo goed mogelijk om welke spullen het gaat. Hoe zagen ze er uit? Heeft u foto’s van de spullen? Heeft u serienummers van bijvoorbeeld de televisie of computer? Neem die dan mee als u aangifte doet.
  • Neem uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of Nederlands vreemdelingendocument mee als u aangifte doet.

Wat gebeurt er nadat ik aangifte heb gedaan?

Doet u online aangifte? Dan krijgt u een kopie van uw aangifte of een bevestiging van uw aangifte via Mijn Politie. Doet u aangifte op een politiebureau? Dan krijgt u een kopie van uw aangifte of een bevestiging van uw aangifte. U kunt deze bevestiging krijgen in het Nederlands, Engels, Frans of Duits. Wilt u de bevestiging in een andere taal? Vraagt u dan om een tolk.
Om u te kunnen informeren over de afhandeling van uw aangifte hebben wij uw telefoonnummer en (e-mail)adres nodig.

Ik heb schade, moet ik dat vertellen als ik aangifte doe?

Heeft u schade aan uw spullen of bent u gewond? Of heeft u psychische schade omdat u erg geschrokken of bang bent? Vertel dat als u aangifte doet. U kunt dan vragen om een schadevergoeding van de dader. Het is daarom belangrijk dat de schade goed is omschreven in uw aangifte.