Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Hoe kan ik een vriendin overhalen om aangifte te doen tegen haar loverboy?

Als je vriendin nog helemaal in de ban is van haar loverboy, zal het heel moeilijk zijn. Je moet je vriendin zien te overtuigen op de momenten dat het niet goed met haar gaat, dus als ze bijvoorbeeld net ruzie heeft gehad met hem. Eigenlijk moet je dus haar zwakke momenten zien te vinden en dan met haar praten.

Blijf haar vriendin

Heel belangrijk is dat je altijd haar vriendin blijft en altijd voor haar klaarstaat. Misschien wil haar loverboy dat ze geen vriendinnen heeft en maakt ze wel eens ruzie met je, maar daar moet je je niks van aantrekken. Laat haar weten dat de deur altijd voor haar openstaat.

Hoe blijf je uit de buurt van mijn voormalige loverboy?

Reageer niet op telefoontjes, whatappjes en sms’jes, maar vermijd elk contact. Vertel ook aan zo veel mogelijk mensen wat hij jou heeft aangedaan, zodat de loverboy geen of minder macht over je heeft. Als je bang bent, neem dan direct contact op met de politie. Zeg dat het gaat om mensenhandel. En dat je een afspraak wil met een mensenhandelrechercheur (afdeling AVIM). Deze rechercheurs zijn opgeleid om jou op te vangen en te helpen. Ook kunnen ze eventueel je aangifte opnemen. 

Wil je praten met een hulpverlener? Met de hulpverleners van MIND / Korrelatie kun je anoniem bellen, mail, chatten en appen. Van maandag t/m vrijdag van 09:00 – 18:00 uur. Ook klasgenoten, ouders en leerkrachten kunnen bij Korrelatie terecht voor advies over hoe om te gaan met jonge slachtoffers. Je kunt ook contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem.