Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Online seksueel misbruik

Wat is online seksueel misbruik?

Ook online kun je slachtoffer worden van seksueel misbruik. Zo kan jouw naaktfoto of naaktfilmpje verspreid worden of kan iemand je daarmee bedreigen. Het komt ook voor dat iemand je naaktfoto’s of naaktfilmpjes stuurt die je niet had willen zien. Een andere vorm van seksueel misbruik is het online benaderd worden voor seks. Of je leert iemand online kennen met wie een afspraak in het echt uitloopt op seksueel misbruik. Online seksueel misbruik heeft vele vormen en komt helaas vaak voor. Weet dat je hulp kunt krijgen.

Slachtoffer van online seksueel misbruik?

Ben je slachtoffer van online seksueel misbruik? Je staat er niet alleen voor. Je kunt hierbij praktische, juridische en emotionele hulp krijgen. Bespreek je probleem met iemand die je vertrouwt. Kijk op helpwanted.nl of de slachtofferwijzer welke oplossingen het beste passen bij jouw situatie. Je kunt ook chatten via helpwanted.nl of met het Centrum Seksueel Geweld.

Chatten met de politie

Wil je chatten met de politie? Dat kan hier. Denk je erover om aangifte te doen? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Je kunt ook naar een politiebureau bij jou in de buurt gaan. Op deze website lees je tips voor het verzamelen van bewijs dat je mee kunt nemen naar de aangifte.