Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Waarom is er de proef Gamen met de politie?

Om onze taken als politie goed uit te voeren, is het belangrijk dat we in verbinding staan met de samenleving. Tegenwoordig kan dat niet alleen maar meer door contact in de wijk, maar moeten we ook met de samenleving in de digitale wereld verbinden. Vooral een groot deel van de jeugd is tegenwoordig actief in die digitale wereld.

In coronatijd was het daarnaast belangrijk om de jeugd binnen te houden. Een aantal politiecollega’s bedacht daarom om met deze jongeren te gaan gamen. Zo konden ze toch met hen in verbinding blijven. Wat bleek? Zowel voor agenten als voor jongeren was dit een laagdrempelige, positieve en effectieve manier om met elkaar in contact te komen. Daarom start de politie nu met de landelijke proef: Gamen met de politie.

Is er een minimumleeftijd voor gamen met de politie?

De spellen die we binnen de proef Gamen met de politie spelen, hebben een leeftijdsbeperking. Dat betekent dat een speler bij deelname weet wat de regels over leeftijd zijn. Als wij vermoeden dat een speler in onze spelersgroep te jong is, dan vragen wij deze speler om de online ruimte te verlaten. Het blijft verder de verantwoordelijkheid van de ouders welke spellen hun kinderen spelen.

PolitieAvatar