Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wat is een forensisch medisch onderzoek?

Een onderzoek aan het lichaam noemen we een forensisch medisch onderzoek. Met dit onderzoek kunnen we belangrijke sporen vinden.

Naar het Centrum Seksueel Geweld

Als het seksueel misbruik niet langer dan een week geleden was en als je hiervoor toestemming geeft, gaan wij met jou naar een Centrum Seksueel Geweld. Hier werken artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers van seksueel misbruik de juiste zorg te geven.

Het onderzoek

Een gespecialiseerde arts doet het onderzoek. Bij het onderzoek kan de arts sporen van het seksueel misbruik veiligstellen. Denk aan sporen zoals sperma, bloed, haren of kledingvezels. In dit onderzoek kan de arts ook kijken naar lichamelijke gevolgen van het seksueel misbruik. Denk aan letsel, een zwangerschap of een geslachtsziekte.

Ook neemt de arts met een wattenstaafje wangslijm bij jou af. Daarmee bepalen we jouw DNA-profiel, zodat we sporen van jou en die van de verdachte kunnen onderscheiden. Jouw DNA-profiel gebruiken we alleen voor jouw zaak. Daarna vernietigen we het. Je DNA-profiel blijft dus niet bewaard.