Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wat is Live View?

Met Live View kan de politie meekijken met livecamerabeelden van een incident in bijvoorbeeld een winkel of café. Denk daarbij aan een inbraak, overval of gewelddadig misdrijf. Doordat we direct de livebeelden zien, kunnen we sneller en effectiever handelen.

Zo werkt Live View

Als winkels of bedrijven hun bewakingscamera aansluiten bij een particuliere alarmcentrale dan krijgt deze centrale een melding bij een incident of verdachte situatie. Dat gebeurt via een (alarm)sensor. Een beveiligingsmedewerker van de alarmcentrale ziet de livebeelden en stuurt het direct door naar de politiemeldkamer. De politie kan meteen het gevaar van de situatie inschatten. Denk bijvoorbeeld aan: heeft de overvaller een wapen? Of: zijn er gewonden en is er een ambulance nodig?

De politie kan de centrale vragen de camera te draaien, in te zoomen of een andere (buiten)camera te activeren. De bediening van de camera gebeurt dus door de particuliere alarmcentrales. De politie kijkt mee via het beeldscherm van de beveiligingsmedewerker. 

Waarom Live View?

Het aantal overvallen moet omlaag en het aantal opgespoorde en veroordeelde verdachten omhoog. Met Live View kunnen we sneller en effectiever reageren bij meldingen van incidenten. Dat vergroot de kans dat we een verdachte direct kunnen arresteren.
Ook kan de particuliere alarmcentrale de status van een melding eerst bevestigen. Zo hoeft de politie minder vaak voor loos alarm uit te rukken. Live View werkt bovendien preventief. Op winkelruiten zit bijvoorbeeld een Live Viewsticker. Criminelen zien dan meteen dat deze locatie is aangesloten op Live View en dat schrikt af.