Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Welke risico’s loop je als pakketezel?

Snel geld verdienen voor mooie spullen; dat klinkt misschien aantrekkelijk, maar dat is het niet. Want eenmaal in de greep van criminelen is het lastig om daar weer uit te komen. In deze keiharde wereld draait alles om macht en geweld. Dit raakt niet alleen jou, maar ook de mensen waar je om geeft, zoals je naaste familie en je vrienden.

Als pakketezel neem jij, vaak tegen een relatief kleine vergoeding, het meeste risico. De sporen leiden namelijk rechtstreeks terug naar jou. Dat maakt jou voor de politie het makkelijkst te vinden. Naast dat je je begeeft in een gevaarlijk crimineel milieu, loop je het risico op twaalf jaar cel en een strafblad. Een strafblad kan in de toekomst problemen geven bij het verkrijgen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), waardoor je niet overal meer stage kan lopen of kan werken. Daarnaast kun je niet meer op vakantie naar landen die mensen met een strafblad het land niet binnen laten, denk aan de Verenigde Staten en Australië. Ook kan het voor problemen zorgen bij het verkrijgen van een lening of hypotheek.

Maak daarom gebruik van je talenten! Kijk naar iemand in je omgeving die op een andere, eerlijke, manier succes heeft. Word je benaderd voor het inleveren van een postpakket? Zeg dan NEE!