Ga naar content

Wegpiraat tegen lantaarnpaal na vlucht voor politie

Laatste update:

Mill - Een 35-jarige man uit Ravenstein werd in de nacht van woensdag op donderdag rond 01.00 uur aangehouden omdat hij meerdere grove verkeersovertredingen en een aanrijding had veroorzaakt.

Surveillerende agenten wilden de automobilist op de Graafseweg controleren, maar hij ging er met ruim 160 km/uur vandoor. De man kreeg een stopteken en de agenten probeerden hem door gebruik van zwaailicht en sirene tot stoppen te bewegen. Hij reed echter met hoge snelheid door de bebouwde kom, onder andere over de Karstraat die door wegwerkzaamheden voor het verkeer was afgesloten. Op de kruising van de Beerseweg en de Groenedijk verloor hij kennelijk de macht over het stuur en kwam hij tegen een lantaarnpaal tot stilstand.

Te voet er vandoor

Nu probeerde hij er te voet vandoor te gaan. Echter tijdens het wegrennen liep hij voor de politieauto langs, die nagenoeg tot stilstand was gekomen, verloor zijn evenwicht en liep tegen de auto aan. Hierop kon hij worden aangehouden.

Letsel

Omdat de man met een flinke vaart tegen de lantaarnpaal was gereden en daarna ook nog ten val was gekomen werd hij door ambulancepersoneel onderzocht. Hij leek er met wat schrammen vanaf te zijn gekomen en werd overgebracht naar het politiebureau. Omdat de man in de loop van de ochtend toenemende pijnklachten kreeg, werd hij alsnog overgebracht naar een ziekenhuis voor onderzoek. Dar bleek hij een breuk in de zijn bovenarm te hebben. Het is echter niet duidelijk waardoor dit letsel werd veroorzaakt

Mogelijk gebruikt

Gezien zijn rijgedrag werd van de verdachte het rijbewijs ingevorderd en bij hem werd bloed afgenomen omdat alcohol- en/of drugsgebruik werd vermoed. Verder wordt hij vervolgd omdat hij na zijn aanhouding een politieman beledigde. Hij zit vast.