Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht na explosie

Laatst gewijzigd op:

Nieuwegein - In de nacht van vrijdag 27 augustus op zaterdag 28 augustus was er een explosie bij een bedrijfspand aan de Laagraven. Er waren geen gewonden gevallen, maar de explosie veroorzaakte wel forse schade aan de voorgevel. De recherche wil graag spreken met getuigen of mensen die meer informatie hebben.

Detail afzetlint

Rond 02.00 uur komt er een melding binnen bij de meldkamer van een explosie bij een bedrijfspand. Agenten gaan op de melding af en zien dat de voorgevel van het pand zwaar beschadigd is.  Gelukkig is er door de explosie niemand gewond geraakt. De omgeving wordt meteen afgezet voor onderzoek. Bij het onderzoek zijn ook camerabeelden veiliggesteld. 

Getuigenoproep

Op de beelden is te zien dat een persoon iets voor 02.00 uur aan komt lopen en een voorwerp voor het pand legt. Hierna loopt de persoon weg. Korte tijd daarna volgt een explosie precies op de plek waar het voorwerp ligt. 

De recherche  wil graag in contact komen met getuigen die een antwoord hebben op de volgende vragen: 

  • Hoe is de persoon gekomen en vertrokken? Met welk voertuig?
  • Vanuit welke richting kwam hij en waar is hij na de explosie heen gevlucht?
  • Was hij alleen of met meerdere personen? 

Heeft u iets gezien of gehoord? Mocht u op een andere manier weten wie bij de explosie betrokken zijn, of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0900-8844.  Of deel uw tip via het onderstaande tipformulier. Hier kunt u ook eventuele camerabeelden uploaden. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.