Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Rijksrecherche onderzoekt vuurwapengebruik door agent

Gepubliceerd op:

Vlissingen - Een agent zag zich maandagavond (28/6) genoodzaakt om zijn vuurwapen te gebruiken tegen een 32-jarige man uit Oost-Souburg. De Souburger viel hem aan met een mes, de agent liep een lichte verwonding op. Dit gebeurde in de Jozef Israelslaan in Vlissingen rond 18.50 uur.

Politielogo op motorkap politieauto

De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Hij is daar aangehouden. Hij zal worden gehoord door rechercheurs.

De agenten waren bezig met de controle van een persoon toen de man uit Souburg naar hen toeliep en een van de agenten aanviel met een mes. De Souburger was niet betrokken bij de controle.

Omdat de agent zijn vuurwapen heeft gebruikt onderzoekt de Rijksrecherche het incident.

Wat doet de Rijksrecherche?

De Rijksrecherche is een onafhankelijke rechercheafdeling onder de verantwoordelijkheid van het College van procureurs-generaal van het Openbaar Ministerie (OM). Door de onafhankelijke positie kan de Rijksrecherche objectief onderzoeken of het vuurwapengebruik van de agent rechtmatig was. De agent die geschoten heeft, wordt zo snel mogelijk na het schietincident door de Rijksrecherche gehoord. Wanneer er bij de start van het onderzoek naar het incident geen twijfels bestaan over de rechtvaardigheid van het wapengebruik, mag de agent zijn functie tijdens het onderzoek blijven uitvoeren. Zijn die twijfels er wel, dan kunnen maatregelen tegen de agent worden genomen.