Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Update: Zes aanhoudingen rondom Malieveld

Gepubliceerd op:

Den Haag - De 26-jarige man die zaterdagmiddag op het Malieveld een agent mishandelde wordt aankomende week voorgeleid voor de rechter-commissaris. Tegen vier minderjarige verdachten die aangehouden waren voor openlijke geweldpleging is een proces-verbaal opgemaakt. Een vijfde aangehouden persoon is in vrijheid gesteld wegens gebrek aan bewijs.

De politie was zaterdagmiddag 15 mei aanwezig om meerdere demonstraties in de stad te begeleiden. Bij een demonstratie op het Malieveld werd een man aangehouden die een agent aanviel. De agent raakte daarbij gewond. Na afloop van de demonstratie gooiden enkele personen stenen op de Koekamp naar de politie. Hierbij zijn vijf aanhoudingen verricht.

Een 26-jarige man uit Woudenberg startte een discussie met de demonstranten op het Malieveld. Om wanordelijkheden te voorkomen, spraken agenten de man hierop aan. De man sloeg hierbij een agent in het gezicht en taserde de agent op het veiligheidsvest. De agent raakte door de klap gewond en doet aangifte. De agenten die de man aanhielden waren genoodzaakt pepperspray te gebruiken.

Rond 17:00 uur toen de demonstratie al afgelopen was, probeerde een groep demonstranten richting het centrum te lopen. Agenten hielden de groep eerst tegen bij de Bosbrug en vervolgens bij de Koekamp. Hierbij gooide een aantal personen bij de Koekamp vanuit die groep stenen naar de politie. Agenten hielden kort daarna vijf mannen, tussen de 16 en 28 jaar uit Den Haag, Maassluis en Waddinxveen, aan voor openlijke geweldpleging.