Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee mannen aangehouden in zaak dodelijk schietincident oudejaarsavond Westerbeekstraat

Gepubliceerd op:

Rotterdam - De politie heeft op dinsdagochtend 29 en op woensdagochtend 30 maart een 26-jarige en een 27-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 31-jarige Rotterdammer. Hij kwam op 31 december 2021 door een schietincident om het leven op de Westerbeekstraat in Rotterdam. Ook worden de mannen verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting op de Langegeer, enkele minuten na het schietincident.

Aanhouding stockfoto

Eerder in het onderzoek werden een 20-jarige en 43-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld. De 20-jarige man is nog steeds verdachte in het onderzoek. De 26-jarige en 27-jarige man zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft besloten dat de mannen 14 dagen langer vast blijven zitten.

Schietincident

Op 31 december om 19.20 uur kreeg de politie melding van een schietincident op de Westerbeekstraat in Rotterdam. Hierbij raakte een 31-jarige man zwaargewond en de hulpdiensten gingen direct op de melding af om hulp te verlenen. Dit mocht niet meer baten; de man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Vijf minuten na het schietincident brandde op de Langegeer een grijze Opel Corsa uit die hoogstwaarschijnlijk werd gebruikt als vluchtauto.

Getuige of tips?

Het onderzoek is met deze aanhoudingen niet afgerond. Heeft u informatie die u nog niet heeft gedeeld, maar wel belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Deel uw informatie dan volledig anoniem via onderstaande knoppen.