Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Fietsendieven aangehouden in Venray

Gepubliceerd op:

Venray - De politie heeft donderdagochtend in de gemeente Venray vier mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij een groot aantal fietsdiefstallen in de gemeente. Alle vier de verdachten komen uit Venray en zijn respectievelijk 17,18,19 en 23 jaar.

Een maand geleden startten politieagenten van basisteam Venray-Gennep een onderzoek omdat opvallend vaak aangifte werd gedaan door mensen van wie de elektrische fiets gestolen was. Uit onderzoek waarbij onder andere camerabeelden werden bekeken kwam de politie het viertal op het spoor. Zij bleken niet alleen verantwoordelijk te zijn voor de diefstal van een groot aantal elektrische fietsen. Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat het viertal, dat opereerde in wisselende samenstelling, het ook voorzien had op bromfietsen, snorfietsen en zelfs een motorfiets. Een aantal gestolen fietsen is inmiddels alweer terug bij de rechtmatige eigenaren

Een van de verdachten bleek bij zijn aanhouding vijf imitatiewapens op zak te hebben. Ook daarvoor wordt proces verbaal opgemaakt. Bij de aanhouding van een van de andere verdachten trof de politie nóg een elektrische fiets aan die mogelijk van diefstal afkomstig is.

De politie is bezig met een onderzoek naar de herkomst van nog meer gestolen fietsen en zal zelf contact opnemen met de eigenaren voor teruggave hiervan. De verdachten zijn allemaal in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen zullen volgen.