Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Politie doet onderzoek naar steekincident Leeuwarden: verdachte aangehouden

Vrijdagavond 22 april 2022 heeft er aan de Bilgaardpassage in Leeuwarden een steekincident plaatsgevonden. De politie is direct een onderzoek gestart. Er is een minderjarige verdachte aangehouden nadat er beelden van hem zijn gedeeld.

Afzetlint

Omstreeks 21:00 uur kreeg de politie de melding van een steekincident. Toen de agenten op de Bilgaardpassage aankwamen troffen zij daar het gewonde slachtoffer aan in een winkelpand. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Leeuwarden. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis om daar aan zijn verwondingen te worden behandeld.

Onderzoek gestart

De politie startte direct een onderzoek en er is met meerdere getuigen gesproken. Het onderzoek heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte. Onderzoek moet uitwijzen wat er zich precies aan de Bilgaardpassage of in de omgeving daarvan heeft afgespeeld en wat de aanleiding is geweest voor dit steekincident.

Getuigen gezocht

Hebt u meer informatie over dit incident of over wat er zich daarvoor heeft afgespeeld? Deel dit met de politie. Ook eventuele camerabeelden waar dit incident op is te zien ontvangen we graag. Dit kunnen camerabeelden zijn van een deurbel of een dashcam. Hebt u meer informatie? Bel dan 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken.

Update 23 mei: verdachte aangehouden

Op 23 mei zijn beelden van de verdachte gedeeld. Deze beelden hebben geleid tot een herkenning. De minderjarige verdachte is inmiddels aangehouden. Dank voor het delen en meedenken. Mocht u de beelden ook hebben gedeeld, dan vragen wij u om deze te verwijderen. De verdachte zal worden verhoord en het onderzoek gaat verder.