Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man gewond na schietincident Rotterdam Zuid: politie zoekt getuigen

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - Politie zoekt getuigen van een schietincident zondagavond rond 20.00 uur op een parkeerplaats nabij de Tiengemetensingel en de Papendrechtsestraat in Rotterdam Zuid. Hier raakte een man bij gewond.

stockfoto politie

Update: De politie heeft een verdachte aangehouden in het onderzoek naar het schietincident. Het gaat om een 22-jarige man uit Delft. De verdachte werd in zijn woning aangehouden. Ook werd er een vuurwapen in de woning aangetroffen. Het wapen is in beslag genomen.De verdachte is woensdag 14 september voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijft twee weken langer vastzitten.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Daarom is alle informatie met betrekking tot deze zaak nog steeds meer dan welkom.  Heeft u info? Geef het dan aan ons door via de onderstaande opties.

 

Het 26-jarige slachtoffer uit Schiedam werd door hulpverleners behandeld aan zijn verwondingen op de Averlo en daarna aanspreekbaar overgebracht naar het ziekenhuis. Op de parkeerplaats nabij de Tiengemetensingel en de Papendrechtsestraat zijn meerdere hulzen gevonden en een inslag in een auto. De auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook op de Stellendamhof heeft er sporenonderzoek plaatsgevonden. In de buurt waren tijdens het schietincident meerdere kinderen buiten aan het spelen. Zij waren begrijpelijker wijs erg van slag. Slachtofferzorg is daarom ingeschakeld.

 

Informatie?

Agenten hebben gesproken met meerdere getuigen. Maar wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. Het onderzoek is in volle gang. Graag komt het team in contact met getuigen die hebben gezien hoe verdachten zijn weggereden. Maar ook als er mensen zijn die andere informatie hebben, horen wij dit graag. Ook zijn we op zoek naar camerabeelden, bijvoorbeeld van een deurbel of dashcam. Heeft u informatie, meld dit dan via onderstaande manieren.